K1 i Boks

Matchroom planira prvom prilikom upariti Dereka Chisoru i Josepha Parkera

Joseph Parker
 GEOFF CADDICK/AFP
Britanska teškaška zvijezda mogla bi ovog ljeta u borbu protiv još jednog bivšeg svjetskog prvaka

Unatoč tome što je kroz više mečeva potvrdio kako nikad neće doći do samog vrha svjetskog boksa teške kategorije, popularnost Dereka Chisore (32-10, 23 KO) i želja publike za njegovim mečevima ne jenjava. Nakon što je porazom od Oleksandra Usyka prekinut njegov niz od tri pobjede, do kakvog je došao još po prvi put od 2016. godine, "Del Boy" će i u idućem nastupu protiv sebe imati veliko ime.

Kako je u svom današnjem obraćanju medijima izjavio vlasnik Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, za Chisoru postoje važni planovi, a oni uključuju skorašnji meč protiv bivšeg svjetskog prvaka, Novozelanđanina Josepha Parkera.

Chisora je i dalje na BoxRec ljestvici osmi teškaš svijeta, što je fanovima pomalo enigmatičan podatak, ako znamo da je sve veće mečeve posljednjih godina izgubio. Zapravo, najveća imena koja je savladao u karijeri su Carlos Takam, David Price i Kevin Johnson, dok je od svih ostalih poznatijih boksača gubio. Među njima su David Haye, Kubrat Pulev, Dillian Whyte, Tyson Fury, Agit Kabayel te već spomenuti Usyk.

28-godišnji Parker (27-2, 21 KO) nalazi se tri pozicije ispod njega te ispred sebe ima ugovoren meč. 27. veljače suprotstavit će mu se njegov sunarodnjak Junior Fa. Ako opravda status favorita i slavi u tom meču, Parker postao realan budući protivnik Chisori. Inače, Parker je kao vrlo mlad došao do titule WBO prvaka svijeta, a otkako ju je izgubio u meču protiv Anthonyja Joshue se nije uspio u potpunosti vratiti u sami vrh. I kad je imao priliku, protiv Dilliana Whytea je došao do drugog poraza u svojoj karijeri.

Hearn je potvrdio kako meč planira organizirati u srpnju, no puno toga će ovisiti o COVID situaciji. Naime, Novi Zeland ima najveći "lockdown" na svijetu, ako ga tako uopće možemo nazvati. Država je u potpunosti uspjela ubiti pandemiju, ali na način da su se zatvorili te da ne puštaju nikakve pridošlice u državu. Isto tako imaju vrlo stroga pravila za njihove državljane koji se u istu vraćaju. No, život im prolazi u normali pa će se tako i Parkerov meč održati uz pune tribine. Ako Novi Zeland do ljeta ne popusti sa svojim mjerama, Parker bi mogao imati problema s napuštanjem države i povratkom u istu, otprilike kao UFC-ov borac Dan Hooker. On je zbog istih pravila prisiljen još do kraja mjeseca ostati u Abu Dhabiju, gdje se borio prije dva tjedna, a tek nakon toga leti kući u Novi Zeland, gdje će onda još dva tjedna morati provesti u hotelskoj karanteni.

Linker
17. travanj 2024 05:27