K1 i Boks

Mike Tyson o neobičnom boksačkom okršaju: ‘Pa ubit će ga Mayweather!‘

 LEWIS WHYLD/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Iron Mike se ukratko osvrnuo na sve popularnije boksačke izlete YouTube zvijezda

Floyd Mayweather Jr. ponovno će sudjelovati u jednom nesvakidašnjem okršaju, a legendarni Mike Tyson smatra da bi njegov protivnik, YouTuber Logan Paul, mogao teško stradati u sudaru s ponajboljim boksačem u povijesti.

"Pa Floyd će ubiti tog lika. On je stalno u dvorani i nikad nije ispao iz forme. Lik će se toliko zabavljati dok će zarađivati tu lovu", ukratko je za Reuters ovaj ekshibicijski meč najavio Iron Mike.

Mayweather je kao profesionalac upisao savršenih 50-0, dok Paul iza sebe ima samo jedan jedini meč i to poraz od kolege YouTubera nadima KSI.

I dok mnogi boksački profesionalci, ali i fanovi, žestoko kritiziraju ovakav tip borbi, Tyson ipak ima nešto drugačije mišljenje,

"Ovo s YouTuberima, sve što netko radi s navučenim rukavicama zapravo odaje počast boksu. A boks se ne može srozati niže od onoga gdje je i započeo", rekao je Mike.

Spomenimo da će Mayweather i Paul boksati u noći s nedjelje na ponedjeljak. Njihov meč dogovoren je na osam rundi. Bodovnih sudaca neće biti, a samim time neće biti ni službenog proglašenja pobjednika. Nokauti su dozvoljeni, nema zaštitnih kaciga, a sudionici borbe na rukama će imati rukavice od 12 unci.

image
CHANDAN KHANNA Afp

Linker
19. travanj 2024 01:17