K1 i Boks

Najbolji srpski kruzeraš izazvao Alena Babića na meč!

Andrej Pešić, Alen Babić

 Screenshot(youtube, Dazn Boxing), Screenshot(arena Fight, Print Screen Supernova)
Ovaj meč bi mogao privući publiku širom Balkana

Najbolje rangirani srpski borac kruzer kategorije, Andrej Pešić, nedavno je izazvao našeg Alena Babića na meč u bridgerweight kategoriji. Alen je nedavno osvojio Silver pojas koji ga postavlja kao prvog izazivača za napad na pojas svjetskog prvaka koji trenutno drži Oscar Rivas.

Naime, Rivas već ima dogovorenu obranu svog pojasa bridgerweight kategorije sredinom kolovoza (8. mjesec). Ta borba je dogovorena puno prije nego li je Alen Babić postao obavezni izazivač. S obzirom na to da je do same Rivasove borbe ostalo nešto više od dva i pol mjeseca, a i same činjenice da prvaci uzimaju minimalno 4-5 mjeseci razmaka između obrana pojasa, Alen bi se najranije mogao boriti tek sredinom prosinca (12. mjesec). To je čak i najidealnija moguća situacija, a ako uzmemo u obzir još i moguće ozljede prvaka nakon meča, Babić bi do svog napada na pojas mogao čekati čak i do proljeća iduće godine.

Stoga će Alen možda htjeti odraditi još jedan meč dok čeka na napad na titulu, a izazov srpskog borca Andreja Pešića ovdje mu je došao kao naručen. Pešić se trenutno nalazi na prvom mjestu BoxRec ljestvice od 20 srpskih boksača kruzer kategorije. Vrlo je visok boksač za kruzer kategoriju, čak 194cm, tako da definitivno razmišlja o prelasku u kategoriju iznad.

"S visinom od 194cm i 96kg smatram da mi ova (bridgerweight) kategorija odgovara više nego kruzer u kojoj sam ostvario sve pobjede do sada. Volio bih da mi u prvom meču u novoj kategoriji protivnik bude hrvatski profesionalni boksač Alen Babić. Za mene bi meč protiv Babića bio pravi ispit i pokazatelj na kojoj razini se sada nalazim."

Andrej Pešić je u svojoj profesionalnoj karijeri ostvario 14 pobjeda, dva poraza i jedan neriješeni rezultat. Zanimljiva je informacija da mu je jedan od spomenuta dva poraza nanio upravo naš uspješni teškaš Petar Milas 2017. godine. Neriješeni rezultat upisao je protiv srpskog teškaša Dušana Veletića (5-1-1).

Osim u svojoj prvoj borbi profesionalne karijere, Babić se još nije borio s regionalnim borcima, tako da bi ovaj potencijalni meč mogao privući veliku pažnju boksačkih fanova širom Balkana.

Linker
18. svibanj 2024 15:21