K1 i Boks

NBA u ringu protiv NFL-a: Bivše superzvijezde dogovorile boksački meč na programu Paula i Furyja

Ariel Helwani, Deron Williams, Amanda Serrano i Frank Gore

 screenshot (YouTube, UFC)
Trostruki NBA All Star borit će se protiv peterostrukog Pro Bowl sudionika

18. prosinca održat će se boksačka priredba predvođena mečem Jakea Paula i Tommyja Furyja, no taj ogled bit će samo šlag na tortu programa koji će na Showtime televiziji biti ponuđen gledateljima. Već je najavljeno kako će mjesto u sunaslovnoj borbi ponovno imati jedna od najboljih boksačica svijeta, Amanda Serrano, koja će se boriti protiv Miriam Gutiérrez iz Španjolske, a sad je putem konferencije za medije najavljena još jedna borba.

Riječ je o meču Derona Williamsa i Franka Gorea. Ako vam ta imena zvuče poznato, ali nikako ih ne možete povezati uz borilački sport, na pravom ste tragu. Riječ je o svojedobno jednom od najboljih košarkaša svijeta te isto tako s druge strane velikoj superzvijezdi američkog nogometa. Obojici će to naravno biti borilački debi.

Williams je početkom ovog mjeseca sve iznenadio izjavom kako namjerava krenuti u boks, a nitko nije očekivao da će to biti tako brzo. Ovdje je riječ o košarkašu koji je svoje najbolje partije pružao u Utah Jazzu i Brooklyn Netsima, gdje je dobio jedan od financijski najjačih ugovora lige. Ovaj playmaker tijekom NBA karijere je zaradio oko 160 milijuna dolara, a krasi ga još jedan zanimljiv podatak. 2011. godine, tijekom NBA lockouta, otišao je igrati u Besiktas, a u tih dva mjeseca odigrao je takve partije da je turski velikan umirovio njegov broj 8. Košarkašku karijeru završio je 2017. godine, s nenavršenih 34 godine, što je vrlo rano za jednu NBA zvijezdu. Williams inače već dugo vremena trenira boks i MMA, a čak je jedan od suvlasnika Fortiis MMA tima.

Njegov protivnik je 38-godišnji Frank Gore, bivša superzvijezda San Francisco 49ersa, čiji je član bio devet godina. Tijekom tog razdoblja čak je pet puta zaigrao na Pro Bowlu, što je NFL verzija All Star utakmice. On do sada nije spominjao odlazak u boks. no očito mu nedostaje nadmetanje pa je tako odabrao okušati se u ringu protiv Williamsa.

Njih dvojica odradili su konferenciju za medije prepunu uvažavanja, a pred kraj iste pridružila im se i gore spomenuta Amanda Serrano. Za meč su svakako spremni, a posebno će biti zanimljivo ovo promatrati kao sudar predstavnika NBA i NFL lige.

Linker
25. travanj 2024 08:39