K1 i Boks

Novi problemi u organizaciji meča Joshue i Furyja, a ovi se tiču čistog ega

Anthony Joshua i Tyson Fury
 screenshot (YouTube)
Mukotrpni i teški su pregovori oko organizacije velikog boksačkog meča

Nema u posljednjem vrijeme nekih konkretnih informacija o pomacima u pregovorima za organizaciju meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Svima je jasno da za organizirati takav meč, računajući na način kako se u današnjem profesionalnom boksu posluje, treba vremena i strpljenja. No, uvijek je dobro znati informacije, a neke je otkrio Joshuin menadžer i budući glavni organizator meča, Eddie Hearn.

On je otkrio kako se trenutno dogovara sve što treba staviti u ugovor, a sad se došlo do stavke koja se tiče toga čije će ime biti prvo navedeno na plakatu, u promotivnim materijalima te zapravo u službenom imenu priredbe. I to je nešto što bi moglo uzeti još nekoliko tjedana.

"To se tek treba prodiskutirati, ali veselim se tome. Važno je čije će ime biti prvo, tko prvi odlazi u ring, bira svlačionicu ili tko će se prvi vagati. Šalu na stranu, to nije nešto što se može dogovoriti jednim telefonskim pozivom i sigurno ćemo se time baviti idućih nekoliko tjedana. Ne mogu zamisliti poziv preko interneta i bacanje novčića. Trebat će sve staviti na papir i dogovoriti se. Za mene osobno je Joshua veće ime, no nismo spremni dovesti se u situaciju gdje bi meč propao radi neke takve stvari", rekao je Hearn.

Pomalo je nevjerojatno da nešto što se prije svega tiče samog ega može stvoriti toliki problem, posebno ako ne utjeće na financijsku stranu. Iako, Joshua je onaj koji u meč ulazi s tri titule, za razliku od Furyja koji unosi jednu i svakako ima bolju početku poziciju u pregovorima. Hearn pored svega vjeruje da većih problema zapravo neće biti.

"To je samo jedna stvar koju ćemo riješiti, za sada sve ide puno lakše nego što smo očekivali. Sve je malo duže potrajalo jer nam je cilj složiti ugovor nakon kojeg neće biti još sto pitanja i koji će se moći odmah potpisati. Nemamo neki rok, ali vjerujem da će se meč održati u lipnju. Ne bih odbacio niti rani srpanj, no lipanj je ono prema čemu ciljamo", otkrio je neke detalje i o tome kad se planira meč održati.

Hearnu je važno da boksači nastupe pred publikom te će u tome ovisiti izbor lokacije meča, a o tome će se razgovarati vjerojatno posljednje, kad situacija s pandemijom bude malo jasnija. Po trenutnim procjenama, bliski istok nekako najbolje kotira za domaćina prvog od dva meča, koliko bi se trebalo odmah naći i u ugovoru.

Linker
19. travanj 2024 13:25