K1 i Boks

‘On je ozbiljno ugrozio moj život, nikada više neću kročiti u ring s prevarantom‘. Na relaciji Garcia-Haney ‘gori‘.

Devin Haney u trenutcima nokdauna

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Nakon objave VADA-e o potvrdnom nalazu Garcijinog doping uzorka boksački mediji su doslovno ‘izgorili‘

Pravi verbalni rat nastupio je prekjučer kada je objavljeno da je Ryan Garcia navodno koristio nedozvoljene supstance. Podsjećamo, Ryan "King Ry" Garcia (25-1, 20 KO) je "prevario" cijeli svijet kada je dominantnom izvedbom pobijedio do tada neporaženog WBC-ovog prvaka u superlakoj kategoriji Devina "The Dreama" Haneyja (31-1, 15 KO).

Naime, VADA (Voluntary Anti-Doping Association) je objavila kako je Garcija "pao" na dva doping testa na dvije različite supstance. Njegov uzorak urina prikupljen 19. i 20. travnja je bio pozitivan na ostarin i 19-nor androsterone. Biomedicinski stručnjaci objašnjavaju da potonja supstanca spada u anaboličko-androgene steroide koji drastično poboljšavaju sportske performanse.

Garcia je poručio sebi karakterističnim objavama na društvenim mrežama da on nije kriv već da mu "smještaju" dok je Golden Boy promocija čiji je Garcia član objavila da njihov štićenik nije kriv te da je sve na WBC-u i atletskoj komisiji savezne države New York da detaljnije istraže stvari.

"Tijekom pripreme za borbu vidio sam par zanimljivih stvari kod njega. Njegov karakter je otkriven, čovjek je varao te smo tim uvidjeli o kakvoj se osobi radi" rekao je razoćarani Haney za BoxingScene te nastavio: "Ne vidim se više u ringu s njim. Ja sam borac koji emotivno priča s vama sada, nikad ne recite nikad. To je jednostavno moj osjećaj sada i nisam više zainteresiran za tu opciju".

"Stvari su puno dublje od ovog. Boks je sport je i ne radi se o pobjedama i porazima već o tome da je on ozbiljno ugrozio moj život sa svojim varanjem. Mogao mi je napraviti jako opasne stvari" zaključio je Haney koji je i dalje WBC-ov prvak jer je njegov protivnik "pao" na službenom vaganju pa titula nije bila na kocki.

Linker
14. svibanj 2024 13:36