K1 i Boks

Otpisani trener iznio nove detalje: ‘Wildera se više nije moglo trenirati, mislio je da zna više od nas‘

Deontay Wilder
 DON EMMERT, AFP
‘Čekali bismo ga satima da dođe u dvoranu. Ako je imao loš dan, morali smo šutjeti...‘

Deontay Wilder posvuda je tražio opravdanja za poraz od Tysona Furyja. Od preteškog kostima, ozljede, Furyjevih rukavica... Naslušali smo se svega i svačega, a na najvećem se udaru tada našao Mark Breland, trener kojeg se 'Brončani bombarder' odrekao nakon što ga je označio kao glavnog krivca za gubitak titule.

Wilder je prvo Brelandu prigovarao zbog toga što je u sedmoj rundi revanša prekinuo meč ubacivanjem ručnika, a onda je to odveo na još jednu višu razinu pa je tako u jednom trenutku Marka optužio za urotu s timom 'Kralja Cigana' kao i za to da mu je "nešto napravio s vodom" koju je popio uoči borbe.

Breland je dugo šutio, nakratko se javio u studenom prošle godine, a sada je odlučio javno opisati kako je to izgledao rad s Wilderom.

"Deontay je postao osoba koju se više nije moglo trenirati. Došlo je do toga da je mislio kako o boksu zna više od svih nas. Više mu nije bilo bitno naučiti kako baciti ispravan prednji direkt, sve dok je trajala serija njegovih nokauta... Trener vas može podučavati samo ako ste voljni učiti... Čekali bismo ga satima da dođe u dvoranu, a Jay (Deas) bi nam javlja kakvo je njegovo raspoloženje. Ako je imao loš dan, morali smo šutjeti...", između ostalog je otkrio Breland u podužoj objavi na Instagramu.

Slavni trener u jednom je trenutku objasnio i zašto se odlučio na prekid meča:

"U toj smo borbi, kao i mnogima prije nje, bili bez osobe zadužene za posjekotine jer Deontayu, eto, 'cutman' nije trebao... Gledajte, ja nisam liječnik, ali znam da krv iz ušiju i ošamućen pogled mogu ukazivati na probleme s mozgom. Pored toga, snaga dolazi iz nogu, a njegove su bile gotove! Stoga sam donio odluku da prekinem meč i OPET BIH TO NAPRAVIO. Imam sina njegovih godina i neću gledati kako ga iznose na štitu", zaključio je Breland.

Linker
14. travanj 2024 15:49