K1 i Boks

Pacquiao i Spence borit će se u Las Vegasu, boksačka ikona pred kraj karijere namjerava sve šokirati

 PBC on FOX
Poznat je datum i lokacija meča čije je samo ugovaranje mnogima zvučalo nerealno

Mnogi nisu mogli vjerovati kad se prije par mjeseci prvi put pojavila informacija o boksačkom meču kojeg bi trebali odraditi Manny Pacquiao i Erroll Spence Jr. Odnosno, istima je zvučalo nevjerojatno što je Pacquiao, unatoč svoj veličini njegovog imena i karijere, prihvatio meč protiv boksača u naponu snage, vjerojatno jednog od par trenutno najboljih u profesionalnom boksu uopće.

Sad je postalo službeno da će se meč održati 21. kolovoza, a domaćin će mu biti T-Mobile Arena u Las Vegasu, gdje će ovaj okršaj za IBF i WBC titulu velter kategorije pratiti 20 tisuća ljudi. Obje titule trenutno su u vlasništvu Spencea, dok je Pacquiao WBA prvak u odsustvu te tim putem zapravo nema pojas koji bi unio u ovaj meč.

Za 42-godišnjeg Pacquiaoa (62-7-2, 39 KO) ovo će prvi nastup nakon srpnja 2019. godine i impresivne pobjede nad Keithom Thurmanom. Iako je u tom meču podsjetio na svoje najbolje dane, mnogi se pitaju može li PacMan nakon dvije godine pauze i to u veteranskim godinama, još jednom odraditi meč na visokoj razini. U svakom slučaju, ovo bi mogao biti njegov posljednji meč u karijeri, a po svemu sudeći on želi otići u velikom stilu.

Spence (27-0, 21 KO) se vratio u prosincu prošle godine, prvi put nakon teške prometne nesreće koju je samo čudom preživio bez ozbiljnih ozljeda. 31-godišnji neporaženi prvak savladao je Dannyja Garciju, nakon čega su krenuli pregovori oko meča protiv Terencea Crawforda, nositelja WBO pojasa prvaka. Ipak, do dogovora s klijentom Boba Aruma nije došlo, a na kraju je Spence sam izjavio kako meč protiv Pacquiaoa smatra većim nego što bi bio protiv Crawforda.

Može li Pacquiao u veteranskim godinama odraditi još jedan veličanstven meč i time dodatno ukrasiti jednu od najvećih karijera ikad? Saznat ćemo već za dva mjeseca.

Linker
01. svibanj 2024 20:51