K1 i Boks

Pacquiao objasnio zašto meč protiv Spencea: ‘To mi je prilika da postanem najbolji svih vremena‘

Manny Pacquiao i Errol Spence Jr.
 Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia
Boksačka legenda ni u veteranskim danima ne bježi od najvećih mogućih izazova

21. kolovoza održat će se boksački meč između 42-godišnjeg Mannyja Pacquiaoa i 11 godina mlađeg Errola Spencea Jr. Meč je to za koji mnogi smatraju da nije trebao legendarnom Filipincu, posebno nakon što se nije borio od srpnja 2019. godine. Tada je impresionirao u meču protiv Keitha Thurmana, dokazavši da još uvijek može nastupati na visokoj razini. Ipak, sad se postavlja pitanje može li to i nakon dvogodišnje stanke, posebno u ovim veteranskih godinama i s preko 70 mečeva iza sebe.

On će na to dati odgovor kad uđe u ring, a prije toga može odgovoriti na neka druga pitanja, između ostalog i na ona vezana uz motivaciju, želju za izazovima te u prvom redu o svom neporaženom i iznimno talentiranom protivniku.

"On je legitimni prvak i jako je talentiran. Viši je i mlađi od mene, ali to je u ove posljednje dane postalo nešto uobičajeno. Osim toga, baca jako puno udaraca", rekao je Pacquaiao za Boxing Scene, dodavši:

"Smatram ga jednim od najboljih pound-for-pound boraca i naravno da pred meč protiv tako nekoga gledaš kao na jedan od najvećih izazova u karijeri. To je prestižna borba, a ja imam puno toga za dokazati, jednako kao on. Ovo je jedna od onih borbi koje boks čine tako sjajnim."

Mnogi će se složiti kako Pacquiao nema što izgubiti, gledajući da ga mnogi smatraju veteranom, ali isto tako je velik broj onih koji misle da je prihvaćanje ovakvog meča zapravo rasprodaja ugleda. S druge strane, Manny gleda jednu drugu stranu, onu koja govori koliki bi mu pobjeda nad Spenceom mogla donijeti benefit. I to po pitanju same boksače povijesti.

"Prije par godina rekao bih da sam zadovoljan svojim postignućima i pozicijom u boksu. Sad razmišljam drugačije, možda je to stvar iskustva. Cijenim svaku svoju borbu jer znam da svaka može biti posljednja i to zbog više razloga. Prije nego je pandemija sve zatvorila bio sam sretan nizom pobjeda u velter kategoriji, protiv Lucasa Matthyssea, Adriana Bronera i Keitha Thurmana. Postao sam najstariji čovjek koji je držao titulu u velteru. Osjećaj je kao da imam nekoliko boksačkih karijera i ova trenutna me navodi na razmišljanje. Ako mogu nastaviti pobjeđivati protiv elitnih boraca, možda mogu postati jedan od najvećih boksača svih vremena, a ne samo svoje ere. Naravno, nije na meni da to odlučujem, ali svakako bih volio postaviti takav slučaj prije nego se umirovim", otkrio je.

Naravno da se onda postavlja pitanje kad bi to umirovljenje moglo doći tj. koliko još dugo legenda misli oduševljavati fanove onime što radi u ringu.

"Slušam svoje tijelo. Kad sam bio mlađi mislio sam da je jedini način trenirati svaki dan po tri ili četiri sata, uz jutarnje trčanje od Griffin Parka do Hollywood znaka. Sad je drugačije. Ako osjećam da tijelu trebam dati dan odmora, onda to i napravim, uvijek uz Freddiejev blagoslov. Ne osjećam se starim. Snažan sam i zdrav, svaki put kad uđem u ring sam uzbuđen. I dalje se volim natjecati, i dalje volim predstavljati Filipine te i dalje volim moj narod učiniti ponosnim", objasnio je svoju motivaciju jedan od najboljih i najuspješnijih boksača svih vremena te čovjek koji je pobjeđivao u četiri različita desetljeća. Koliko to moćno zvuči?

Linker
14. travanj 2024 15:57