K1 i Boks

Povratak legende: Gokhan Saki vraća se u Glory i ubrzo nastupa!

Gokhan Saki
 Screenshot (youtube, Glory)
37-godišnji Saki vraća se u Gloryjev ring sedam godina nakon posljednjeg nastupa u toj promociji

Sjajne vijesti stižu iz Gloryja. Naime, legendarni kickboksač Gokhan Saki (81-16-0, 1 NC) vraća se u ring jedne od najvećih kickboxing promocija na svijetu. Vijest je potvrđena na službenoj web stranici Gloryja, a povratak Gokhana Sakija dogodit će se već 23. listopada na Glory Collision 3 priredbi u sklope koje nastupa i naš Antonio Plazibat. Taj event trebala je predvoditi borba između Rica Verhoevena i Alistaira Overeema, no ''Reem'' je nastup morao otkazati zbog ozljede. Protivnik Gokhana Sakija još nije potvrđen.

37-godišnji ''Rebel'' 2014. godine postao je prvakom Gloryjeve poluteške kategorije osvojivši ujedno i turnir u poluteškoj kategoriji. Međutim, ta pobjeda protiv Tyronea Sponga bila je ujedno i posljednji nastup Sakija za Glory. Odradio je ''Rebel'' još samo jedan kickboxing meč nakon toga, no pod okriljem GFC priredbe (2015. godine).

Sakija smo 2017. i 2018. godine imali prilike gledati u MMA-u. Legendarni nizozemsko-turski borac dobio je priliku nastupati u UFC-u, no tamo je upisao polovični uspjeh (1-1) i nakon toga više ga nismo imali prilike gledati u borilištima. Gokhan se sada s 37 godina i 98 odrađenih kickboxing mečeva vraća na veliku pozornicu, a s nestrpljenjem ćemo pratiti tko će biti njegov protivnik.

Inače, Saki je povratak potvrdio i na svom Instagram profilu, a između ostalog je napisao:

''23. listopada vraćam se u Glory. Vi ste to htjeli, a sada ćete to i dobiti. Radujem se susretu sa svojim navijačima na Collision 3 priredbi. Idemo zajedno stvarati uspomene. Show se nastavlja.''

Glory uistinu dobar posao radi kada su u pitanju teže kategorije. Svježe dovedene akvizicije poput Alistaira Overeema i Gokhana Sakija potvrda su toga. Možda se sprema i nekakav spektakularan turnir teškaša, no takve informacije zasad su samo nagađanje. Trenutno nije poznato u kojoj točno kategoriji će nastupati Gokhan Saki.

Linker
13. svibanj 2024 18:42