K1 i Boks

Preminuo je afrički boksač koji je boksao ‘u prazno‘ nakon teške traume mozga

Simiso Buthelezi vs. Siphesihle Mntungwa

 Twitter (tim Boxeo)
Najveću bitku u svom životu Simiso je nažalost izgubio

Simiso Buthelezi, afrički boksač koji je prije nekoliko dana boksao za WBF-ovu titulu afričkog prvaka u lakoj kategoriji nažalost je preminuo nakon teške traume na mozgu. Podsjetimo se, Simiso je vodio borbu i bio vrlo blizu pobjede, no krajem borbe, točnije u 10. rundi dogodila se bizarna situacija gdje je boksač počeo mahati u prazno, nakon čega je sudac vidio da nešto nije u redu i prekinuo borbu.

Boksač je nakon toga prevezen u bolnicu na dodatne pretrage, a onda je stavljen u induciranu komu. Dijagnosticirano mu je krvarenje u mozgu i stanje mu je bilo kritično, a sada doznajemo da je na kraju ipak podlegao ozljedama. Doktorima je bilo zbunjujuće da se ovako nešto dogodilo pošto je Buthelezi pobjeđivao borbu i nije primao previše teških udaraca, tako da pretpostavljaju kako je borac u sami meč vjerojatno ušao s nekakvom ozljedom mozga koju je vukao još od ranije.

"U bolnici smo mu pružili najbolju moguću uslugu, ali nažalost on je sinoć podlegao ozljedama. Boksački savez Južne Afrike provest će neovisnu liječničku provjeru ozljede nakon koje će se objaviti rezultati tog pregleda."

"Obitelj Buthelezi i boksački savez Južne Afrike zahvaljuju ministru sporta, umjetnosti i kulture na toplim riječima sućuti. obitelj će se u skorije vrijeme oglasiti o pogrebnim aranžmanima."

"Boksački savez Južne Afrike i obitelj Buthelezi traže od medija i javnosti da im daju prostora dok žale zbog smrti njihovog boksača i člana obitelji koji je bio uzor izvan i unutar ringa."

Linker
23. travanj 2024 21:08