K1 i Boks

Procurile PPV brojke za borbu između Jakea Paula i Woodleyja: Očekivala se veća brojka

Tyron Woodley vs. Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Jake Paul često voli pričati o svojoj popularnosti, no PPV brojke govore malo drukčiju priču

Nešto više od dva tjedna prošla su od boksačkog meča između Jakea Paula i Tyrona Woodleyja. Mlada zvijezda s Youtubea slavila je u svom četvrtom profesionalnom nastupu, a bivši UFC-ov prvak velter kategorije u boksačkom debiju izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom.

Puno pažnje privukla je ta borba. MMA fanovi, ali i simpatizeri ostalih borilačkih sportova polagali su nade u Tyrona Woodleyja. Nadali su se mnogi kako upravo ''T-Wood'' može zaustaviti brzorastući trend youtubera u boksu, no on je razočarao sve one koji su ga podržavali. Pružio je Woodley još jedan pasivan i pomalo beživotan nastup te je zasluženo izgubio u tom meču. Ipak, s financijske strane Tyron je zasigurno dobro prošao, a ne bi svim silama pokušavao doći do revanša da nije uistinu tako. Jake Paul s druge strane nerijetko se hvali kako je on novo lice tog sporta, no pojavile su se prve informacije vezane za brojku prodanih PPV-ova. Čini se kako ta borba nije privukla baš toliki interes kao što Jake Paul ističe.

Naime, prema newsletteru portala Wrestling Observer, priredba koju su predvodili Woodley i Jake Paul prodala je između 480 i 500 tisuća PPV-ova. Nije to loša brojka u suštini, naročito kada uzmemo u obzir cijenu od 60 američkih dolara. Međutim, Paul je nakon borbe protiv Askrena tvrdio kako su prodali oko 1.5 milijuna PPV-ova, a ista informacija dolazila je i od strane Triller Fight Cluba koji su organizirali tu borbu. Mike Tyson i Dana White optužili su ih da lažu. Ne postoji relevantna informacija koja nam može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi tko je u pravu, no brojke koje su ostvarili Tyron Woodley i Jake Paul sugeriraju kako su White i Tyson bliže istini.

Linker
23. travanj 2024 19:06