K1 i Boks

Revanš Joshue i Usyka priprema se za ožujak: ‘To je jedina borba koja za njega postoji‘

Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua
 Adrian DENNIS/AFP
Odmah nakon prvog meča znali smo da će Joshua i Usyk uskoro ponovno u ring

Oleksandr Usyk trenutno može uživati u činjenici da su WBA, WBO i IBF pojasevi boksačkog prvaka svijeta teške kategorije u njegovom vlasništvu. No, kao i većina boksača koji detroniziraju nekog poznatijeg i popularnijeg prvaka, on će te pojaseve morati potvrditi još jednom pobjedom. Joshua se zaštitio klauzulom o revanšu koju je odmah nakon prošlomjesečnog poraza aktivirao.

Iako je Usyk izrazio želju da kao prvak titule brani kod kuće u Ukrajini, ekspresno je dobio odgovor kako to u ovom trenutku nije realna opcija. Glavni organizator svega i dalje je Joshuin promotor Eddie Hearn, a on će se pobrinuti da njegov boksač dobije što bolje uvjete i što više predispozicija za pobjedu u revanšu.

"Mislim kako je realistično gledati prema terminu u ožujku ili oko ožujka. Velika je to borba koju će mnogi htjeti dovesti kod sebe i organizirati, no ja bih ovo odradio još jednom u Ujedinjenom Kraljevstvu", rekao je novosti o meču Hearn u razgovoru za iFL.

Ukrajinski tim odlučio je sve prepustiti Hearnu, uvjereni kako će on svakako odraditi dobar posao, gdje njihov boksač neće biti zakinut u bilo čemu.

"Team Usyk je sretan s revanšem. Zaradit će ogroman novac, a vjeruju da će još jednom doći do pobjede. Za Joshuu druga borba niti ne postoji. Iako, slušao je komentare raznih ljudi. Govore mu da se malo povuče sa strane, ali on to neće napraviti u milijun godina. Spreman je, zdrav je, snažan i fokusiran. Usyk je jedino što mu je na pameti", dodao je.

Joshua se trenutno nalazi u SAD-u, gdje prolazi kroz mnoge poznate boksačke dvorane. Hearn je dodao kako to ne znači da će napustiti svoj aktualni tim, nego da je samo osjetio potrebu napraviti takvu turneju. Uostalom, pripreme još nisu ni ni isplanirane. Ovo samo dokazuje koliko je on čvrsto odlučio pripremiti se na pravi način, odnosno uvesti nešto novo.

Što se tiče onoga što Joshua može promijeniti, razni analitičari, ali i ljudi iz boksa, imali su svoja razmišljanja. Ono u čemu se većinom svi slažu je to da Joshua mora postati agresivac, ali i boksač koji je spreman primiti udarac da bi on sam napravio nešto više. Tome će svakako morati posvetiti određeni dio vremena u pripremnom kampu.

Linker
25. travanj 2024 17:07