K1 i Boks

Sjajne vijesti za Joshuu i Furyja: U tijeku su pregovori za meč Usyk vs. Joyce!

Joe Joyce i Oleksandr Usyk
 Robin Pope/NurPhoto via AFP, Vladimir Astapkovich/Sputnik via AFP
‘Mislim da će se njihova borba dogoditi u drugom kvartalu ove godine‘

Najveća prepreka za borbu Anthonyja Joshue i Tysona Furyja mogla bi uskoro biti uklonjena s puta. Naime, Joshuin obvezni WBO izazivač Oleksandr Usyk (18-0) je izgleda odlučio preispitati mogućnost borbe za privremeni pojas.

Adam Morallee, član menadžerskog tima koji upravlja karijerom Joea Joycea (12-0), otkrio je da su u tijeku pregovori s ukrajinskom zvijezdom.

"Izgleda da je meč za WBO privremeni naslov ono što će se iduće dogoditi, a osiguravanje borbe s Usykom naš je prioritet. Smatram da bi Usyk trebao biti sljedeći Joyceov protivnik i mislim da će se to dogoditi u drugom kvartalu ove godine. Shvatio sam da je WBO odredio da se moraju boriti u sljedećih pet do šest mjeseci", rekao je Morallee dodavši nešto o ambicijama svog borca:

"On želi postati apsolutni prvak, a pobijedi li Usyka, onda ga čeka meč s Joshuom ili Furyjem. Ako se kojim slučajem ne bude borio s jednim od njih, onda je pred njim meč za WBO naslov."

Morallee je u istom razgovoru otkrio i kako WBO želi imati "aktivne titule" i da upravo zato žele narediti borbu Usyka i Joycea.

Tko bi bio vaš favorit u ovom potencijalnom susretu?

Linker
19. travanj 2024 04:45