K1 i Boks

Šteta! Ivana Habazin nije uspjela osvojiti pojas, Harper je na kraju izašla kao pobjednica nakon deset rundi

Terri Harper (lijevo) i Ivana Habazin (desno)

 MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia
Habazin se vratila u ring po prvi put nakon pobjede u 10. mjesecu prošle godine

Ivana Habazin nije uspjela osvojiti pojas u super velter kategoriji WBA organizacije. Bolja od nje bila je engleska boksačica Terri Harper koja je na kraju odnijela pobjedu te se okitila pojasem.

Naša borkinja krenula je nešto agresivnije u meč nego li njena protivnica te se oslanjala na prednje direkte, no nismo vidjeli neku uzbudljivu akciju u prve dvije minute meča. Ipak, nakon nešto manje od minute u drugoj rundi, Harper je skoro poslala Habazin na pod te je općenito počela više pogađati i samim time priskrbiti ovu dionicu meča. Habazin je držala lijevu ruku prenisko te je to mogla kazniti.

Treću rundu sjajno je otvorila naša borkinja koja je počela povezivati dobre kombinacije i vršiti pritisak na protivnicu, a i u nastavku runde pokazala je više inicijative i preuzela kontrolu. Iduću rundu dobro je otvorila Harper koja je pogodila par dobrih udaraca, no kasnije je počela pogađati i zadnji dio glave. Naša borkinja puno je bolje odradila zadnji dio runde gdje je ponovno povezala dobre kombinacije.

Habazin je dobro otvorila i petu rundu te imala veći volumen udaraca, dok je Harper počela gađati našu predstavnicu u tijelo, no i dalje nije bilo nekih sekvenci koje bi značajno promijenile tijek meča. Šesta runda bila je gotovo identična kao i peta, bez nekih značajnih događaja, ali činilo se da je Engleskinja ipak u vodstvu.

Sedma runda donijela je malo usporavanje naše boksačice, ali i dalje nismo vidjeli previše značajne akcije osim par kombinacija sa svake strane. U idućoj rundi taj se trend nastavio te iako je Habazin ponovno pogodila neke kombinacije, nije napravila značajniji korak prema okretanju meča u njenu korist te se činilo da će morati ići po prekid u posljednje dvije runde.

Tempo borbe podosta se povećao u devetoj rundi te se vidjela veća želja kod naše boksačice, no i Harper je nastavila dobro kontrirati te je bilo veoma interesantno čekati zadnju rundu da vidimo hoće li Habazin ići na prekid, jer je dojam bio da je njena protivnica u prednosti. Naša borkinja krenula je čvrsto u zadnjoj rundi, no Harper je dobro izdržala svaki nalet.

Na kraju je rezultat bio 98-92, 97-93 x2 za Harper koja je obranila pojas. Šteta što Habazin nije imala više vremena za pripremu budući da je uskočila na "short notice", no ne sumnjamo da će se vratiti jača i kad-tad ponovno napasti pojas.

Linker
18. travanj 2024 10:27