K1 i Boks

Tariq Osaro za FS: ‘Plazibat je zaslužio napad na titulu, ali ne smatram da mu ‘kradem‘ priliku‘

Tariq Osaro

 Screenshot (youtube, Glory)
27-godišnji nigerijski kickboksač dao je izjavu za naš portal neposredno nakon konferencije za medije u Zagrebu

Kevin Tariq Osaro bit će protivnik našem Antoniju Plazibatu na Glory: Collision 5 eventu koji će se održati 17. lipnja (šesti mjesec) u Rotterdamu. Osaro je priliku zaslužio osvojivši Gloryjev turnir četvorice krajem četvrtog mjeseca i sada ga čeka najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Osaro je danas sudjelovao na Gloryjevoj konferenciji za medije održanoj u Zagrebu, a neposredno nakon što je završila konferencija za medije, Osaro je odradio intervju za Fight Site. Nigerijskog teškaša upitali smo kako se osjećao nakon što je osvojio Gloryjev turnir četvorice i shvatio da mu sada slijedi meč protiv Plazibata. Naime, Osaro i Plazibat su timski kolege i dobri prijatelji, ali sada će se morati međusobno obračunati.

‘‘Kad sam osvojio turnir, razmišljao sam kako sam pokazao ljudima što mogu. Bio sam sretan, ali glavom mi je prošla misao: ‘Sranje, sada se moram boriti s Plazibatom, a to nije nešto što želim‘. Kad sam rekao Plazibatu da ga volim, to sam stvarno i mislio, jer on mi je stvarno drag kao osoba i trening partner. On je tako prizemljen, voli se šaliti i sviđaju mi se te stvari. Kad sam postao svjestan da ćemo se boriti, razmišljao sam o tome kako sada moram trenirati s drugim tipovima, nećemo se moći zabavljati na treninzima. Kad je kročio u ring, postao sam svjestan da ovo postaje ozbiljno. S nekim timskim kolegama nisam kliknuo, ali s Plazibatom sam dobro kliknuo. Šteta što je ovako ispalo, ali kao što sam rekao, ovo je biznis, a kad se zvono oglasi, postajemo protivnici.‘‘, pojasnio nam je Osaro.

Nigerijac smatra da u slučaju pobjede ‘‘ne krade‘‘ Plazibatu meč protiv Verhoevena

Uspije li Osaro poraziti Plazibata, Nigerijac će na neki način ‘‘ukrasti‘‘ Plazibatu napad na titulu i priliku da skine Rica Verhoevena s trona teške kategorije. Plazibat je još od desetog mjeseca 2021. godine prvi u poretku izazivača, ali spletom raznoraznih okolnosti, napad na titulu još uvijek nije dobio. Osaro smatra da pobjedom ipak ništa neće ‘‘ukrasti‘‘ Plazibatu.

‘‘Mislim da ga (Rica) ne kradem Plazibatu. Nažalost, Rico se ozlijedio i moramo zadržati kategoriju aktivnim, a moramo zabavljati i fanove. Ne mislim da Plazibatu kradem priliku ako ga pobijedim. Nemojte me krivo shvatiti, Plazibat je još prije godinu dana zaslužio priliku protiv Rica, Ali tako je, kako je, Rico je sada ozlijeđen. Ja se ne moram sada boriti. Želim se boriti, ali mislim da je Plazibatu u ovoj situaciji potrebniji nastup nego meni. Ja sam nedavno osvojio turnir. Ne treba mi ova borba koliko treba Plazibatu. Ne kradem ništa od njega, ovo je prilika da pokažem svijetu za što sam sposoban. Nažalost, borba je protiv mog timskog kolege, ali takav je ovaj borilački biznis.‘‘, rekao je Osaro, a Nigerijac smatra da je Plazibatu potreban nastup jer hrvatski teškaš preferira biti aktivan i nije se borio od jedanaestog mjeseca prošle godine.

Plazibat i Osaro inače zajedno treniraju i spariraju, ali za ovaj meč treniraju po posebnom usklađenom rasporedu u Mike‘s Gymu. Trener Mike Passenier morao ih je rasporediti tako da ne budu u dvorani u isto vrijeme. Ipak, postoji određena mogućnost da dijele neke sparing partnere, ali Osaro tvrdi da to nije tako ni bitno.

‘‘Mislim da nemamo iste sparing partnere. Ne znam s kime on točno sparira. Ja dolazim u dvoranu odraditi svoj posao i radim na tome da se što bolje pripremim. Nije me briga što Plazibat radi sa svojim timom, fokusiran sam na sebe. Nema veze čak i ako obojica spariramo s istim tipom. To je dobro za obojicu i nije to neki veliki problem.‘‘, ukratko je pojasnio nigerijski teškaš.

Lako je uočiti da Tariq Osaro izuzetno cijeni Plazibata kao osobu i da ga smatra dobrim prijateljem i timskim kolegom. Osaro je za naš portal izjavio kako je sretan zbog Plazibatove popularnosti u Hrvatskoj i smatra da Antonio zaslužuje dobivati pažnju javnosti.

‘‘Znam da ga svi vole zbog toga kakva je osoba. Svjestan sam da je popularan ovdje u Hrvatskoj, a smatram da zaslužuje tu popularnost. Sviđaju mi se tipovi koji ostaju dosljedni sebi i prizemljeni su.‘‘

Osaro se veseli nastupu pred brojnim hrvatskim navijačima

Za kraj razgovora, Tariq Osaro osvrnuo se na činjenicu da će Plazibat uživati ogromnu podršku hrvatskih navijača u Rotterdamu. Tri dana uoči njihovog meča, naša nogometna reprezentacija igrat će polufinale UEFA Lige nacija, a porazimo li Nizozemsku, čeka nas finale dan nakon meča Plazibata i Osara. Nogometaši također igraju u Rotterdamu i očekuje se dolazak oko 15 tisuća hrvatskih navijača. Osaro je istaknuo da se veseli takvom ambijentu. Na upit o tome što misli o velikom broju Hrvata u Ahoy Areni (tamo će se boriti), Osaro je izjavio:

‘‘Divno! Nije me briga, borio sam se na raznim mjestima gdje nisam imao niti jednog fana, a svejedno sam pobijedio. Nije me briga, ne stvara mi to pritisak. Mislim da je sjajno što će hrvatski fanovi biti u dvorani i navijati za Plazibata. Dobro je za sport što ćemo imati toliko stranih navijača. Uživat ću jer će biti toliko fanova na našem meču.‘‘

Možemo zaključiti da je Kevin Tariq Osaro jedan vrlo simpatičan teškaš koji gaji veliko poštovanje prema Plazibatu. Ali nemojte da vas to zavarava, jer radi se o jako opasnom borcu iza kojeg su 24 pobjede i samo dva poraza. On u Rotterdam dolazi s jasnom misijom, a to je pobjeda nad našim Plazibatom.

Linker
30. travanj 2024 13:40