K1 i Boks

Tito Ortiz pronašao razlog poraza: ‘Nisam znao da su udarci u potiljak dopušteni‘

Tito Ortiz
 Eric Espada/Getty images/Profimedia
Američki MMA borac teško je nastradao u boksačkom meču protiv Andersona Silve

46-godišnji MMA veteran Tito Ortiz nije se proslavio u boksačkom debiju. Anderson Silva proteklog vikenda brutalno ga je nokautirao nakon nešto manje od minutu i pol borbe. Nikada nitko nije nokautirao Ortiza na takav način, a Silva je u boksačkom ringu izgledao kao daleko bolji borac.

Ipak, čini se kako je Tito Ortiz nakon što je pogledao snimku borbe pronašao razlog svog poraza. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije smatra kako je teški nokaut nastupio zbog ilegalnih udaraca, a svoje mišljenje iskazao je putem svog Twitter profila, no objavu je kasnije obrisao.

''Dobar udarac desnicom, ali nisam znao da su udarci u potiljak legalni. Moram uvježbati tu kombinaciju. Sada znam zašto je stražnji dio moje glave toliko bolan.'', napisao je Ortiz, a snimku nokauta i sporne udarce možete pogledati OVDJE.

Teško je procijeniti je li Silva uistinu pogodio Tita u potiljak ili ne. Činjenica je kako je ''Spider'' djelovao kao puno bolji boksač i bilo je pitanje vremena kada će Ortiz nastradati. Međutim, dobra vijest za Ortiza je da se radilo o borbi koja na koncu ipak nije sankcionirana kao službeni profesionalni meč nego kao egzibicija. Tito Ortiz stoga ni dalje nema službeni boksački meč u svojoj karijeri, no barem mu ostaje prilika da pobijedi u službenom boksačkom debiju, ukoliko bude ponovno boksao nakon poprilično loše izvedbe koju je pružio protiv Andersona Silve.

Linker
16. travanj 2024 08:07