K1 i Boks

Trener potencijalnog Hrgovićevog protivnika pojačava trenerski tim: ‘Ovo je baš specifično za njega‘

Daniel Dubois 

 Philip
Trenerski i stručni tim oko Daniela Duboisa dobija novo pojačanje

Don Charles koji je trenutno glavni trener britanskog boksača i izazivača za svjetsku titulu Daniela Duboisa (20-2, 19 KO) je odlučio potražiti pojačanje za svoj tim. Odabrano je ime koje će mnogima biti nepoznato - Kieran Farrell.

Farrell je bio vrlo perspektivan boksač u lakoj kategoriji no zbog iznenadnog umirovljenja nakon ozljede mozga 2012. godine svoj boksački put je nastavio u trenerskim vodama.

33-godišnjem Englezu neće biti nepoznanica trenirati elitne profesionalne boksače. Specijalka su mu kombinacije i držanje fokusera što će posebno odgovarati tvrdom i krutom udaraču koji je jedno vrijeme nosio WBA regular pojas.

"Ovo je baš specifično za Daniela Duboisa" kazao je Don Charles te nadodao: "Nikada nisam radio s nikim otkada radim ovaj posao. Sada sam stariji i imam 62 godine. Trebao sam nekoga tko shvaća moje principe treniranja. Otkada je Daniel sa mnom oblikovao sam ga da bude stilski baš onakav kakvog ga želim i cilj mi je da se to nastavi".

Don Charles je također nadodao da njegovog učenika vrlo brzo čeka novi izazov nakon uspješne saudijske epizode protiv Jarella Millera. "Željeli bismo se revanširati Joeu Joyceu. Frank Warren je spominjao neke stvari vezane za to" bio je direktan poznati engleski trener. "Pogledajte sada situaciju s Joyceom, Parker ga je pobijedio u pobjedničkoj seriji vraćanja od poraza. Mnogi veliki svjetski prvaci su se vraćali revanšima nakon poraza poput Lennoxa Lewisa. Jednostavno tako funkcionira teškaška igra".

Njegov trener nije spominjao potencijalni okršaj s Hrgovićem koji se već nekoliko dana provlači kroz razne svjetske medije.

Linker
23. travanj 2024 08:19