K1 i Boks

Tyron Woodley i Jake Paul prošli na dopinškom testiranju, Zahabijeve optužbe ‘pale u vodu‘

Jake Paul i Tyron Woodley
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Obojici boraca nisu pronađene nedozvoljene supstance u organizmu nakon odrađenog meča

Bivši UFC-ov prvak velter kategorije Tyron Woodley te youtuber i boksač Jake Paul odradili su boksački meč 29. kolovoza. Jake Paul slavio je nakon osam rundi podijeljenom sudačkom odlukom. Woodley je razočarao još jednim pasivnim nastupom i MMA fanovi ostali su uskraćeni za prvi poraz Jakea Paula, iako su mnogi smatrali kako je Woodley više nego adekvatan da mu ga nanese.

Jedan od onih koji je dobre šanse davao Jakeu Paulu jeste poznati MMA trener i vlasnik Tristar Gyma Firas Zahabi. On je kao argumente u korist Jakea Paula iznio razliku u veličini te njegovu eksplozivnost i atletičnost. Pribojavao se Firas da bi Woodley mogao biti neaktivan i pomalo stidljiv u borbi, a upravo to se i dogodilo. Dodatna stvar koju je Zahabi dao kao argument jesu optužbe koje je iznio na račun Jakea Paula. Naime, poznati trener smatra kako je youtuber pod utjecajem nedozvoljenih supstanci, odnosno Zahabi je optužio Paula za korištenje dopinga.

''Nisam htio ovo spominjati, no moj faktor broj jedan jeste tim Jakea Paula. Oni će ga staviti na sve moguće supstance. Mislim da neće biti testiranja za ovu borbu. Možda u tjednu borbu, no nema USADA-e. Nisam to htio reći, no mislim da je to ogroman faktor. Kada govorim da je veči i atletičniji, zapravo aludiram da je na dopingu. Ne volim to govoriti, no Jake Paul je definitivno dopingiran. Takve stvari postoje u svijetu boksa kao što postoje i u MMA-u. Tyron neće biti dopingiran, mislim da će biti totalno prirodan. Čini li to razliku. Apsolutno da.'', rekao je Zahabi u kolovozu putem Youtube kanala Tristar Gyma

Ipak, rezultati dopinškog testiranja pristigli su, a Jake Paul prošao je kao i Tyron Woodley. Borcima nisu pronađena nedozvoljena sredstva u organizmu. Izvršni direktor Atletske komisije u Ohiju potvrdio je u razgovoru za MMA Fighting kako su svi sudionici te priredbe prošli na testiranju. Međutim, to ne mora u potpunosti isključiti mogućnost dopingiranja. Borci nisu testirani tokom priprema, nije bilo programa sličnog onom USADA-inom i možda je Zahabi ipak u pravu. Teško je reći, no Jake Paul službeno nije koristio doping.

Linker
14. travanj 2024 09:52