K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Doći ću u meč sa 135 kilograma i ekspresno ga nokautirati‘

Tyson Fury
 Rob Latour/Shutterstock Editorial/Profimedia
Novu seriju pomalo nevjerojatnih najava plasirao je Tyson Fury

Jednu vrlo neobičnu konferenciju za medije odradili su Tyson Fury i Deontay Wilder, s ciljem što bolje promocije njihovog trećeg meča. Zapravo, ispada da je to bio cilj tek Furyju, budući da je Wilder odabrao pristup u kojem će potpuno ignorirati pitanja. Nešto je i rekao, ali tek na samom početku. Nakon toga je stavio slušalice, vjerojatno pustio neku glazbu i gledao prema dolje.

"Dosta smo pričali, vrijeme je da mu skinemo glavu s ramena. 24. srpnja bit će krvoprolića", jedino je što je Wilder rekao, time otvorivši konferenciju za medije. Sve do kraja šutio je i ignorirao pitanja. Zato je Fury bio puno raspoloženiji.

"Sav taj spomen krvoprolića, nisam baš siguran. Sve smo to već prije čuli, isto je govorio i prije prošle borbe. Dekapitacija, krvoproliće, a svi znamo kako je završilo", započeo je Gipsy King, okrenuvši se onome što mu meč znači:

"Veselim se ovom izazovu. Nadam se da će u ring donijeti nešto drugačije nego u prošlom meču, trebao bi. Znam da ima novog trenera, čovjeka vrlo iskusnog u boksu koji je i sam imao puno mečeva. Nadajmo se da može izvući ono najbolje iz njega."

Nije mogao ne osvrnuti se na to što Wilder odbija odgovarati na pitanja. I tu ga je pokušao malo ubosti, možda i isprovocirati da promijeni svoj stav i ponašanje. Osim što nismo sigurni je li ga Wilder kraj svojih slušalica uopće čuo.

"To samo pokazuje koliko je mentalno slaba osoba, koliko ga je prebijanje iz prošle borbe emocionalno pogodilo. Čak sam neko vrijeme bio zabrinut za njega. Ovo je njegov mali performans, neka stavi slušalice i radi što želi. Ja sam ovdje da bih promovirao borbu", dodaje Fury.

Prije prošlog meča najavio je Britanac da će biti agresivan od prve runde i krenuti po nokaut, što mu je rijetko tko vjerovao, pretpostavljalo se kako samo igra mentalne igrice. Na kraju je većinu, uključujući i samog Wildera, iznenadio upravo takvom strategijom. Ovog puta takvog efekta iznenađenja nema, no bio je spreman na neke nove najave. Je li ponovno ozbiljan? Saznat ćemo tek u meču, no teško da će ovog puta ono što govori netko odbaciti s podsmjehom.

"Deontay Wilder ima jedan trik, on je čovjek jednog udarca. Svi to znamo i znamo koliko je taj udarac dobar. Ono što ću mu napraviti ovog puta je da proći kroz njega poput šlepera. Garantiram vam da neće ostati u meču dulje nego prošli put. Podići ću svoju težinu, doći ću u meč sa 135 kilograma jer ću tražiti nokaut od prve sekunde. Ne vjerujem da je mentalno, fizički ili emocionalno spreman za ovaj meč. Mislim da ga je prihvatio zbog krivih razloga, a kad ljudi nešto tako rade, onda završavaju ozlijeđeni", najavio je Fury ono što bi se trebalo dogoditi.

Nakon svega viđenog u prva dva meča, Fury je veliki favorit. Može li Wilder uz novog trenera uistinu i nešto novo ponuditi? To nas sve zanima, a naravno da odgovor ne možemo dobiti dok ga 24. srpnja ne vidimo u ringu.

Linker
21. travanj 2024 23:06