K1 i Boks

Tyson Fury poslao Anthonyju Joshui ugovor: ‘Potpiši i dajmo svima ono što žele vidjeti‘

 TYSON FURY  

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Zarada od ovog meča bila bi astronomska

Izgleda da Tyson Fury i dalje ne može pronaći idealnog protivnika, pa zato je već postalo normalno da ponekad prozove Anthonyja Joshuu, ponekad Usyka, a ponekad pokuša Filipu Hrgoviću ukrasti protivnika. Tako je sada opet na red došao njegov dugogodišnji rival Anthony Joshua. Ako je za vjerovati Furyju, ugovor za borbu u rujnu (9. mjesec) je ponovno na Joshuinom stolu.

"Prije nekoliko dana poslao sam Anthonyju Joshui ugovor za borbu u rujnu na Wembleyu. To je borba koju svi žele gledati, uključujući i mene. AJ, hajdemo dati svijetu ono što svi žele vidjeti." - uputio je Fury prozivku svojem sunarodnjaku.

Anthony Joshua je svoje planove već napravio; u prosincu se bori protiv Deontaya Wildera, a i za ljeto je htio napraviti još jednu borbu za zagrijavanje. No sve bi to moglo pasti u vodu ukoliko odluči prihvatiti izazov, ili bolje rečeno uvjete koje mu je Furyjev tim postavio u ugovor. Ovo bi svakako bio meč u kojem bi oba boksača zaradila desetke milijuna eura.

Tyson Fury se prvotno trebao boriti protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje svih titula, no Usykov tim nije pristao na uvjete Furyjevog tima, kao niti na raspodjelu zarade. Usyk se sada već okrenuo novom protivniku u vidu Daniela Duboisa, dok Fury i dalje traži protivnika, a špekuliralo se i o tome da pokušava ukrasti protivnika našem Filipu Hrgoviću.

Linker
19. travanj 2024 11:16