K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Uskoro će krenuti Wilderove izlike, ne vjerujem da će se on ikad više vratiti u ring‘

Tyson Fury vs. Deontay Wilder
 Robyn Beck/AFP
Nije uspio Fury nakon meča zakopati ratnu sjekiru s Deontayem Wilderom

Nakon što je završno poglavlje njihove trilogije završilo najboljim, najkvalitetnijim te najuzbudljivijim mečem od sva tri, ali i pobjedom Tysona Fury prekidom u 11. rundi, "Gipsy King" pokušao je pozdraviti se s Wilderom, rukovati te vjerojatno kratko porazgovarati o onome što se između njih dogodilo. Neugodno se iznenadio kad je dobio odbijenicu. Kasnije je i Wilderov trener Malik Scott izjavio kako je iznenađen što ispoljavanje frustracija u ringu Wilderu nije pomoglo te da po pitanju Fury nosi jednake emocije kao i prije meča.

"Ja sam sportaš, prišao sam mu da pokažem ljubav i poštovanje, ali on nije htio uzvratiti. Zato se molim za njega", izjavio je Fury tada za BT Sport.

Nešto dodatno o tome rekao je u razgovoru za Behind The Gloves. U toj izjavi Wildera nije štedio, odnosno pretpostavio je što bi se moglo dogoditi.

"Siguran sam da će ponovno imati jako puno izlika. On to uvijek radi jer je loš gubitnik. Na opremu se ovog puta ne može vaditi. Njegovi treneri ponovno su bili u mojoj svlačionici, sve su provjerili i ne ostaju nikakva pitanja. Poražen je čisto i pošteno, to je sve što možemo reći za Deontaya Wildera. Bit ću iznenađen bude li ikad ponovno ušao u ring", rekao je Fury.

Deontay je za sada imao tek jednu izliku koju je iznio u prolazu dok je napuštao dvoranu. Rekao je kako je Fury nabacio kilograme da bi se mogao "vješati" po njemu. To zapravo nije daleko od istine, ali isto svakako možemo smatrati strategijom. Tyson je već u najavi meča rekao da ovog puta neće dozvoliti Wilderu disati da te će pokušati cijelo vrijeme biti mu što bliže. Dodatnom masom si je taj posao svakako olakšao.

Wilderov trener Malik Scott potvrdio je kako je Deontay odlučio uzeti pauzu od boksa, tijekom koje neće niti razmišljati o njemu, ali je dodao kako je njegov boksač to u potpunosti zaslužio jer je kroz proteklu godinu trenirao kao nikad u životu.

Pitanje je kakve će Wilderova motivacija biti nakon drugog poraza od Furyja, tj. hoće li se ukazati neki potencijalni meč koji bi kod njega probudio želju za treningom i dokazivanjem. Ako toga ne bude u potrebnoj količini, pitanje je koliko je pametno vraćati se samo zbog novca. A njega je kroz karijeru, ali najviše ipak kroz mečeva protiv Furyja, zaradio dovoljno za bezbrižan život sebe i svoje obitelji.

Linker
19. travanj 2024 07:10