K1 i Boks

Tyson Fury zabrinut za meč protiv Joshue: ‘Nisam siguran da će on pobijediti Usyka‘

Tyson Fury
 David Rosenblum/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Da bi se meč Tysona Furyja i Anthonyja Joshue dogodio, obojica moraju proći svoje ovoljetne izazove

Nakon što je Deontay Wilder putem arbitraže spriječio održavanje meča Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, postalo je jasno kako će se meč održati tek ako obojica odrade mečeve koje će ugovoriti prije toga. Fury naravno protiv Wildera, meč na koji je prisiljen sudskim putem, dok će Joshuu u rujnu čekati Oleksandr Usyk, boksač za kojeg Fury smatra kako njegovom planiranom protivniku neće biti lak posao.

"On je manji boksač, bivši prvak lakoteške, no uspio je odraditi Dereka Chisoru, koji je fizički jači od Joshue. Tako da, dok sam ja uvjeren da ću opet pobijediti Wildera, nisam baš siguran da Joshua neće izgubiti taj meč", prokomentirao je Fury u razgovoru za Daily Mail.

S druge strane, Fury uz puno samopouzdanja gleda prema svom ispitu, trećem meču protiv Deontaya Wildera. Mnogi smatraju da bi najveći problem Gipsy Kingu mogla predstavljati laka i dominantna pobjeda iz prošlog meča, ali on tvrdi kako je motivaciju pronašao u tome da ga savlada još uvjerljivije.

"Nadam se da će ponuditi više nego prošli put. Ono je bilo jednostrano prebijanje, ali ja volim izazove. Mislio sam da neće htjeti ovaj meč, ali razuvjerio me. Ne znam ima li želju za kažnjavanjem ili dolazi po novac, budući da zna kako pobijediti ne može. Ali, bit će ovog puta sve brže za njega, ovog puta neće izdržati niti sedam rundi", najavio je, prokomentiravši i Wilderovo mentalno stanje nakon prošlog ogleda te sve izjave koje je nakon meča iznosio:

"Imao je mentalni slom nakon što sam mu nanio prvi poraz, ali to me ne čudi. Ozbiljno sam ga ozlijedio. Rastavio sam ga na dijelove, osjećao se kao da ga je pregazio šleper. Nisam razgovarao s njim još od meča, no siguran sam da ima problema. Ja bih tu bio najbolja osoba za pomoći mu, ako to želi. No, možda ipak ne prije 24. srpnja."

Fury je imao velikih problema tijekom svoje pauze, koja je trajala od jeseni 2015. godine, kad je savladao Vladimira Klička pa sve do ljeta 2018. godine, kad se napokon vratio u ring. Tvrdi kako je par puta bio na rubu suicida, no da se na kraju ipak uspio mentalno oporaviti. Epilog svega su rezultati koje je nakon toga postigao.

Linker
23. travanj 2024 07:19