K1 i Boks

Usyk ponudio pomoć Joshui: ‘Ako me treba, doći ću u njegov kamp i pomoći mu‘

Usyk i Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Usyk je nedavno još jednom dokazao koliko je bolji od Joshue

Odlični Oleksandr Usyk nedavno je po drugi put pobijedio Anthonyja Joshuu i obranio pojaseve koje mu je uzeo prošle godine. Iako se ovog puta Joshua pojavio bolji, svejedno nije bilo dovoljno da tehnički i taktički nadmudri gotovo besprijekornog Ukrajinca.

Nakon drugog meča Joshua je doživio pravi emocionalni slom te je uzeo mikrofon i počeo pričati o svom životu, govoriti kako Usyk nije snažan, da mu nije jasno kako ga je taj tip pobijedio i slično, ali izgleda da mu Usyk ništa ne zamjera. Dapače, ponudio mu je pomoć ukoliko se želi vratiti borbama.

‘‘Ukoliko treba moju pomoć, otići ću u njegov kamp i pomoći mu. On nema 40 godina, ima tek 33 i svakako bi trebao nastaviti raditi. Anthony, nemoj stati! Razumijem da me je htio pobijediti, ali Anthony ne smije odustati. Mora nastaviti ići naprijed‘‘, rekao je Usyk za Sky Sports.

Usyk je tu večer obranio IBF, IBO, WBA i WBO titule u teškoj kategoriji nakon dvanaest rundi odličnog boksa. Nakon samog meča, kao što smo i spomenuli, Joshua je oteo mikrofon te su mnogi rekli da je ukrao Usykov trenutak. Oleksandr se dotaknuo i toga:

‘‘Pogrešno je misliti da je ukrao moj trenutak. Rekao je što želi reći, ali hvala Bogu, pobjeda je bila moja. Anthonyja ne treba osuđivati zbog toga što je napravio, on je sportaš na visokom nivou i dobar je čovjek. Napravio je pogrešku, siguran sam ne iz ljutnje. Jednostavno je bio tužan i razočaran zbog poraza‘‘, zaključio je Usyk.

Linker
23. travanj 2024 16:07