K1 i Boks

Velike promjene za Glory 77: Otpali Plazibat i Ben Saddik, program predvodi teškaški turnir

Rico Verhoeven
 ROBIN VAN LONKHUIJSEN/AFP
Nakon ozljede Jamala Ben Saddika, Glory 77 priredba dobila je potpuno novi izgled

Prva ovogodišnja priredba Glory Kickboxing promocije održava se 30. siječnja, a danas je doživjele neke vrlo važne i drastične promjene. Nakon što je ranije ovog tjedna svoj nastup u glavnoj borbi priredbe, odnosno u borbi za titulu protiv Rica Verhoevena, zbog ozljede otkazao Jamal Ben Saddik, očekivalo se angažiranje zamjene. No, na kraju klasične zamjene neće biti nego će priredbu predvoditi turnir teške kategorije u kojem će nastupiti prvak Verhoeven, a dva nova borca uskaču na priredbu.

Nažalost po sve ljubitelje sporta u regiji, jedan od sudionika turnira je Tarik Khbabez, koji se trebao na istoj priredbi boriti protiv Antonija Plazibata. To bi značilo kako najbolji hrvatski kickboksač vjerojatno još nije u potpunosti spreman nakon velikog rata koji je prošlog mjeseca odradio protiv Nordinea Mahiedinea. No, bez sumnje ga možemo očekivati možda već na idućoj priredbi naveće svjetske kickboxing promocije.

Khbabez će se u polufinalu turnira boriti protiv Levija Rigtersa, borca koji je prošlog mjeseca nastupio na turniru gdje i Plazibat te je istog osvojio. No, u velikoj mjeri je imao pomoć ždrijeba, budući da je u polufinalu vrlo lako savladao Marciana Bhagwandassa, Surinamca koji na turniru nije ni imao mjesta, a onda je jednako lako prošao preko Mahiedinea, koji se nakon četiri runde žestokog okršaja protiv Plazibata nije stigao oporaviti. Njegov talent je neupitan i smatra ga se najvećom nizozemskom nadom, no tek sad ćemo vidjeti koliko je zapravo dobar. Khbabez je pojačanje iz ONE Championshipa, gdje je naslagao pobjede nad imenima poput Stoice, El Bounija, Mahiedinea i Ngalanija, sve dok nije poražen u borbi za titulu singapurske promocije.

U drugom polufinalu nastupit će prvak Verhoeven kojeg čeka ogled protiv ikone sporta, Hesdyja Gergesa. 36-godišnji Egipćanin se u listopadu prošle godine vratio nakon dvoipolgodišnje pauze te je na priredbu Enfusiona savladao Mohameda El Bouchaibija. Protiv Verhoevena se do sada borio dva puta. 2011. je današnji Glory prvak slavio podijeljenom odlukom, dok je godinu kasnije isto borac slavio jednoglasno. Zanimljivo, nigdje nije navedeno hoće li pobjedniku turniru pripasti titula prvaka, odnosno unosi li ju Verhoeven u turnir kao ulog.

Finalna borba turnira trebala bi biti glavna borba programa na kojem se nalaze još tri borbe za Glory titulu. Artem Vakhitov branit će poluteškašku protiv Alexa Pereire, Cedric Doumbe će se za titulu u velteru boriti protiv privremenog prvaka Murthela Groenharta, dok će Tiffany Van Soest titulu ženskog super bantama braniti protiv Aline Pereire, inače sestre Alexa Pereire.

Šteta zbog otkazivanja Plazibatove borbe, no ovo je i dalje spektakularan program.

Linker
19. travanj 2024 08:17