K1 i Boks

(VIDEO) Gervonta Davis prošao teški ispit i došao do pobjede nad Isaacom Cruzom

Isaac Cruz vs. Gervonta Davis

 Katelyn Mulcahy/Getty Images/AFP
12 rundi odradio je WBA regular svjetski prvak protiv neslomljivog Meksikanca

Još jedan ispit je iza 27-godišnjeg Gervonte Davisa (26-0, 24 KO), ispit koji se pokazao vrlo ozbiljan te je neporaženi WBA regular prvak lake kategorije po drugi put u profesionalnoj karijeri morao poslušati sudačku odluku prije nego je krenuo slaviti. Isaac Cruz došao je pobijediti i zapravo nije bio niti daleko od toga, ali kvaliteta je u nekim dijelovima meča presudila.

Cruz je došao boksati bez respekta, rekli bismo meksički. Najteži meč Davisu u njegovoj dosadašnjoj karijeri pružio je konstantnim napadima i držanjem visokog tempa, prezentirajući zavidnu kondicijsku spremu. Davis je nesumnjivo tehnički kvalitetniji boksač od 23-godišnjeg Cruza (22-2-1, 15 KO), čemu je ovaj pametno kontrirao stilom svog boksa.

Davis je kroz svih 12 rundi pogađao kvalitetnije udarce, dok se činilo kako je kvantiteta na strani njegovog protivnika, iako je CompuBox na kraju dao informaciju kako je Davis pogodio 11 direkta više te jedan "power punch" više. Najbolje razdoblje u meču za branitelja titule bila je svakako sredina istog, kad je imao distancu kakva mu je potrebna i možemo reći kako su to bile uvjerljive runde koje su i presudile. Kao da je osjećao da ima prednost, Davis je bio sve pasivniji kako se kraj meča bližio, dok je Cruz neprekidnim napadima dobio tribine u Los Angelesu na svoju stranu.

Obojica su nakon meča imali ruke u zraku, no pobjednik može biti samo jedan, a Davis je to postao jednoglasno. 116-112 te dva puta 115-113 glasilo je bodovanje sudaca, s kojim se Cruz nije složio. Realan pogled na meč ipak dovodi do zaključka kako je Meksikanac u nekim trenucima djelovao suviše divlje, dok je "Tank" pokazao da nije samo nokauter nego da može boksati i s protivnicima gdje je potrebno zadržati mirnu glavu i konstantni fokus.

Davis u posljednje vrijeme šeta kategorijama, tako da ne možemo znati što bi mu moglo uslijediti, no svakako vrijedi spomenuti kako mu je stigla prozivka Ryana Garcije. Cruzu su tek 23 godine i ovaj meč mu je najbolja moguća reklama za budućnost te ovo sigurno neće ostati njegov najveći nastup u karijeri. Vjerujemo da će s vremenom doći još puno takvih.

Linker
17. travanj 2024 23:23