K1 i Boks

(VIDEO) Malo čudo nesuđenog Hrgovićevog protivnika: Izbjegao poraz unatoč tri nokdauna!

Zhilei Zhang i Jerry Forrest
 Screenshot (YouTube, DAZN)
Priredio je veliko iznenađenje u meču protiv najboljeg kineskog teškaša

Najbolji kineski teškaš Zhilei Zhang stigao je u Miami po 23. profesionalnu pobjedu, ali naletio je na te večeri iznimno čvrstog i srčanog Jerryja Forresta.

Sve je mirisalo na jednu brzu i uvjerljivu pobjedu neporaženog 37-godišnjeg Kineza. Rušio je Zhang (22-0-1) čak tri puta svog suparnika, po jednom u svakoj od prve tri runde, ali pet godina mlađi Amerikanac svaki se put vraćao na noge.

Sva ta silna akcija s uvoda očito je iscrpila Zhanga. Kineski teškaš se ispuhao i već nakon četvrte runde osjetno usporio, dok je Forrest (26-4-1) u svemu tome vidio veliku priliku, dodao malo gasa i krenuo po preokret.

Bitan trenutak dogodio se u devetoj rundi. Nakon nekoliko opomena zbog držanja, sudac Zhangu oduzima bod i već tada postaje jasno da Forrestu za neodlučen ishod treba posljednja, 10. runda.

Jerry tu priliku nije propustio, na Zhanga je izbacio sve što je u njemu preostalo te u konačnici iz meča izašao neporažen. Sudačke kartice kazale su 95-93 za Forresta i dva puta po 93-93.

Podsjetimo, Forrest se 17. travnja 2020. godine trebao boriti s najboljim hrvatskim boksačem Filipom Hrgovićem, no njihov susret u Oxon Hillu bio je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Linker
19. travanj 2024 18:09