K1 i Boks

(VIDEO) ‘Ovo je najvažniji meč moje karijere!‘ Pogledajte prvo sučeljavanje pred veliki teškaški revanš

Alexander Povetkin i Dillian Whyte
 Screenshot (Twitter, Matchroom)
‘Prva borba? Zaboravite na tu priču... Pojavit će se kao bolji borac i morat ću pripaziti na obranu‘

Alexander Povetkin i Dillian Whyte našli su se u četvrtak po prvi puta licem u lice nakon onog dramatičnog i akcijom nabijenog okršaja iz kolovoza prošle godine.

Iako je u prvom susretu kontrolirao borbu tijekom prve četiri runde, a pritom i dva puta rušio ruskog veterana, Whyte je u petoj rundi primio savršen aperkat i u Brentwoodu doživio vrlo težak poraz.

"U prvom smo susretu priuštili dobru borbu, obojica smo imali dobar nastup. Poslao sam ga tada nekoliko puta u nokdaun, ali se vratio i pobijedio. Svaka mu čast na tome, stvarno mu je sjeo dobar udarac. Drago mi je što smo ovdje i što je prihvatio revanš", rekao je na press konferenciji Whyte koji će u subotu pokušati vratiti nedavno izgubljeni WBC 'interim' pojas.

Novi okršaj održat će se u Gibraltaru, a borbi će prisustvovati i nešto navijača. Točnije, njih 500 sretnika.

"Svima nam je bilo teško u ovih posljednjih godinu dana. Očito smo dali svoj maksimum. Ovo je velika borba i drago mi je što su s ljudi s Gibraltara pronašli rješenje. Ovo je najvažnija borba moje karijere. Ovo je boks, imao sam i padova i uspona tijekom karijere... Naviknut sam na povratke i naviknut sam ljudima dokazivati kako su u krivu. Konstantno napredujem. On je dobar borac, no i ja svakodnevno učim nove stvari. Pobjeda je najvažnija i mrzim gubiti. Želim poravnati račune, želim 1-1", dodao je udarač iz Brixtona.

Povetkin je, kako sam kaže, prvi meč ostavio iza sebe i sada mu je najvažnije da na najbolji mogući način izvede sve ono što je uvježbavao na treninzima.

"Već sam zaboravio na prošlu borbu. Dillian će se u revanšu pojaviti kao bolji borac i morat ću pripaziti na svoju obranu. Prva borba? Zaboravite na tu priču. Nisam fokusiran na naganjanje nokauta, cilj mi je držati se taktike", zaključio je ruski borac.

Linker
19. travanj 2024 01:45