K1 i Boks

(VIDEO) ‘Ovo je odjeknulo poput pucnja!‘ Zastrašujući nokaut neki su već proglasili najboljim ove godine

Efe Ajagba i Brian Howard
 Screenshot (Top Rank, YouTube)
Neporaženi nigerijski teškaš brutalnom je ‘bombom‘ mnoge ostavio bez teksta

198 centimetara visoki Nigerijac Efe Ajagba (15-0) nastavio je nizati pobjede u boksačkom ringu, a njegov okršaj s Brianom Howardom (15-4) ostat će upamćen po brutalnom nokautu, možda i najboljem kojeg smo vidjeli u dosadašnjem dijelu godine.

Ajagba je u ranim nedjeljnim satima poslao snažnu poruku i u potpunosti opravdao ulogu favorita.

Osjetno manji i slabiji Howard nije imao odgovora na snagu neporaženog teškaša te je i prije samog prekida primio nekoliko vrlo teških udaraca. Nešto defenzivniji pristup, vjerojatno je omogućio Brianu da u meču ostane i duže nego što je možda trebao, no dalje od polovice treće runde jednostavno - nije išlo.

Ovaj okršaj u Tulsi (Oklahoma) u konačnici je presudila monstruozna desnica nakon koje je Howard ekspresno poljubio pod. Za brojanjem nije bilo potrebe i sve opasniji nigerijski udarač mogao je proslaviti svoju već 15. pobjedu iz isto toliko nastupa.

"Ovo je odjeknulo poput pucnja, upravo tako je ovaj udarac zvučao nama uz ring", glasio je jedan od komentara u izravnom prijenosu.

Prema trenutno dostupnim podacima, Ajagba na BoxRecovoj ljestvici najboljih teškaša svijeta zauzima 17. mjesto, što znači da je za pet pozicija rangiran bolje od hrvatskog predstavnika Filipa Hrgovića.

Linker
13. travanj 2024 03:36