K1 i Boks

(VIDEO) Ruiz pokazao svoje ‘Quadzilla‘ noge, boksačka javnost šokirana novim snimkama s treninga!

Andy Ruiz Jr
 Screenshot (Instagram)
Čini se kako fizička evolucija i preobrazba bivšeg svjetskog prvaka ide u pravom smjeru

Andy Ruiz Jr. boksačka je zvijezda postao kao "debeljko", odnosno upravo takvim ga je nazvala većina medija nakon što je sredinom 2019. godine najavljen kao protivnik Anthonyja Joshue. Nije bez tog nadimka ostao niti nakon što je Joshuu pobijedio i morat će se promijeniti puno toga da bi to u očima većine fanova, posebno onih "casual", bilo drugačije. Tu nije pomogla slika koju je ostavio u revanšu s Joshuom. No, čini se kako se Andy trudi postati drugačiji boksač.

Već ranije je najavio kako su njegove velike promjene krenule odlaskom kod trenera Eddieja Reynosa, najpoznatijeg po radu s Canelom Alvarezom. Prve objavljene snimke i fotografije dale su uvid u to kako Andy radi i što se mijenja, a još bolji dojam daje ona posljednja. Na njoj vidimo Andyja u dizanju utega te kratko u radu na vreći. Osim standardnih boksačkih tehnika, ono što je većini upalo u oči su njegove noge.

Ipak, još puno više prašine digla je fotografija na kojoj se puno bolje može vidjeti Andyjev kvadriceps. Kako je posljednje mečeve odradio u dužim hlačicama, ne možemo znati kakav je bio ranije, no vjerojatno niti blizu ovome, za što je svakako potreban ozbiljan trening.

Jedan od komentara dao je poznati boksački analitičar, Michael Benson s "Talksporta". On je na Twitteru podijelio fotografiju uz komentar kako trener Eddie Reynoso ne dozvoljava Ruizu preskakanje "leg daya", odnosno dane u dvorani kad se rade vježbe za noge, inače gotovo po pravilu najomraženiji dan svima koji se nalaze u svakodnevnom treningu. Ništa drugačije nije niti u većini komentara na objavama vezanim uz Andyjevu transformaciju. Svi su fokus stavili upravo na noge.

Koliko je zapravo sve dobro odrađeno i kakav će efekt imati nove trening navike bivšeg svjetskog prvaka, najbolje ćemo vidjeti 24. travnja, za kada je dogovoren njegov meč protiv Chrisa Arreole. Do tada ćemo vjerojatno vidjeti još podosta sličnih materijala kojima će nas Ruiz pokušati uvjeriti u to kako je postao novi boksač.

Na nama je da mu vjerujemo ili ne, ali znamo kako će biti puno skeptika. Naime, slično je najavljivao i pred revanš protiv Anthonyja Joshue pa se pojavio nikad teži. No, uvjerljiv poraz u tom revanšu trebao je biti nešto što će ga natjerati na promjene za koje tvrdi da ih je napravio.

Linker
03. svibanj 2024 03:58