K1 i Boks

(VIDEO) Smrt legendarnog Marvelousa mnoge je podsjetila na možda i najbolju rundu u povijesti boksa

Thomas Hearns vs Marvelous Marvin Hagler
 Screenshot (YouTube)
Bio je jedan od ‘Četiri kralja‘ i sudionik ‘Borbe‘ koja je prerasla u nezaboravni ‘Rat‘

Boksački svijet oprašta se od legendarnog Marvelousa Marvina Haglera, bivšeg svjetskog prvaka koji je godinama dominirao srednjom kategorijom i pritom upisao nevjerojatnih 12 obrana svog pojasa.

Marvelous, koji nas je u subotu napustio kao 66-godišnjak, bio je poznat po vrlo atraktivnim mečevima i ubilačkom instinktu, a bio je i jedan od 'Četiri kralja', kako su boksački zaljubljenici voljeli nazivati njega, Sugar Ray Leonarda, Roberta Durana i Thomasa Hearnsa.

Teško je posebno izdvojiti jednu od Haglerovih silnih boksačkih predstava. Mnoge od njih ostat će zauvijek upisane u povijesnim boksačkim knjigama, ali nekih se dvoboja iz ringa jednostavno moramo prisjetiti...

Pamte tako mnogi njegov meč s Alanom Minterom iz 1980. kada je osvojio naslov svjetskog prvaka, drugima je draža pobjeda nad Robertom Duranom protiv kojeg je u posljednje dvije runde preokrenuo zaostatak na sudačkim karticama, treći pak nikad neće zaboraviti okršaj s Leonardom od kojeg je, kako će se kasnije pokazati, u posljednjem meču karijere poražen kontroverznom sudačkom odlukom...

No, možda od svega nabrojanog, najdublje se svima u pamćenje urezao 15. travnja 1985. godine.

Mjesto radnje bio je Caesars Palace u Nevadi, a Hagler je sa suprotne strane imao boksačku ikonu Thomasa Hearnsa. Njihov meč promoviran je pod jednostavnim nazivom - 'The Fight', ali nakon onoga što su nam priuštili u ringu, svi su njihov susret zapamtili kao - 'The War'.

Iako je u Haglerovu korist sudar legendarnih udarača prekinut već u trećoj rundi, do dana današnjeg ovaj meč smatra se jednim od najboljih u povijesti boksa, a uvodna runda po mnogima ni nema konkurenciju.

Pogledajte i procijenite sami:

Cijeli meč:

Linker
28. travanj 2024 11:12