K1 i Boks

WBC odredio Whytea za obaveznog izazivača Furyju, promotorima određen rok za pregovore

Tyson Fury

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Eddie Hearn, Bob Arum i Frank Warren dobili su 30 dana za pregovore po pitanju meča

Dillianu Whyte mogla bi se uskoro ispuniti želja, odnosno ostvarenje onoga što je još prije više od dvije godine svojim rezultatima zaslužio. Meč protiv Tysona Furyja za WBC titulu teške kategorije službeno je naređen od strane spomenute boksačke organizacije. Popularni "zeleni pojas", koji je Fury oduzeo u veljači prošle godine Deontayu Wilderu, a onda ga u njihovom ovogodišnjem meču obranio tako će "Gipsy King" ipak morati braniti protiv boksača koji nije bio u njegovim planovima.

WBC je ovim putem promotorima, Bobu Arumu i Franku Warrenu s Furyjeve strane te Eddieju Hearnu sa strane Whytea, dao rok od 30 dana da se dogovore, no isti će vjerojatno biti produžen zbog blagdana koji su ispred nas. Ako ne dođe do dogovora, uslijedit će "purse bid", odnosno licitacija honorara, gdje će bilo tko moći preuzeti organizaciju meča. Odnosno, pripasti će onome tko ponudi najveće honorare boksačima. Kako će oni biti podijeljeni za sada još uvijek nije poznato. Inače bi mečevi pravog i privremenog prvaka trebali donositi podjelu 55:45, no čini se da će Fury zahtijevati 70:30. Za pretpostaviti je da će se naći negdje na sredini.

Fury je prije nekoliko dana Anthonyju Joshui ponudio određenu cifru novca za odstupanje od uzvratnog meča protiv Oleksandra Usyka, čime bi se otvorila prilika za organizaciju meča za apsolutnog prvaka, no Joshuu tako nešto očito ne zanima. Tako da Fury sad ima dvije opcije za izabrati između njih. Prva je meč protiv Whytea, za koji je ranio izjavio kako nije nešto što ga zanima. Druga je odustajanje od tog meča, ali to bi značilo napuštanje pojasa, koji bi onda bez borbe pripao privremenom prvaku Whyteu. On bi onda vjerojatno dobio obaveznog izazivača protiv kojeg bi on trebao tu titulu braniti.

Kako saznaje Boxing Scene, Arum i Warren su već u planiranju meča protiv Whyte. Istog bi htjeli organizirati u travnju, a domaćinstvo bi odradio Cardiff ili Furyjev rodni grad Manchester.

Linker
18. travanj 2024 04:26