K1 i Boks

WBO naredba - Usyk protiv Joycea za privremeni pojas! Evo kako to utječe na spektakl Joshue i Furyja

Oleksandr Usyk, Tyson Fury i Anthony Joshua
 Vladimir Astapkovich/Sputnik via AFP, RINGO CHIU/AFP
Preskočena je velika prepreka koja je stajala na putu za najveći boksački meč današnjice

Svjetska boksačka organizacija (WBO) naredila je Oleksandru Usyku i Joeu Joyceu borbu za privremeni teškaški pojas! Vijest je to koju je prenijelo nekoliko britanskih i američkih portala, pozivajući se na informaciju koju je potvrdio poznati boksački promotor Eddie Hearn.

Što to znači za najveći meč današnjice?

Organizacija meča za privremenu WBO titulu znači da je preskočena velika prepreka koja je stajala na putu za najveći boksački meč današnjice - onaj u kojem bismo trebali gledati svjetske teškaške prvake Anthonyja Joshuu i Tysona Furyja.

Usyk je već duže vremena obvezni WBO izazivač, ali izgleda da je pala odluka po kojoj će morati privremeno odstupiti i omogućiti borbu koja će nam donijeti apsolutnog svjetskog prvaka.

Joshua će tako u bitku s Furyjem, ako do iste zaista i dođe, ponijeti svoje IBF, WBA i WBO titule, dok će 'Kralj Cigana' kao ulog postaviti svoj WBC pojas. Pobjednik će, dakle, postati vlasnik svih uglednih teškaških titula, ali pretpostavka je da će u tom statusu moći nakratko uživati jer, kako piše BoxingNews24, WBO pojas ubrzo će biti napušten, odnosno uspješniji od Usyka i Joycea postat će 'pravi' prvak po toj organizaciji.

Naglasimo da borba Furyja i Joshue još uvijek nije službeno potvrđena, ali pregovori za taj meč su navodno pri kraju.

No, ne zaboravimo, jedan problem još uvijek predstavlja i Deontay Wilder koji preko svojih predstavnika pokušava pravnim putem izboriti treći susret s Furyjem.

"Pokušat ćemo učiniti sve što možemo. Imamo dogovor, a čak i da ga nemamo, dali smo Furyju dva pokušaja i zaradio je više novca nego ikad prije. Deontay je bio vrlo ljubazan prema njemu dok je prolazio kroz svoje psihičke probleme. Zaboravite na sve, moralno je da mu pruži tu priliku", riječi su Wilderovog menadžera Shellyja Finkela koji je o ovoj temi porazgovarao u intervjuu za Sports Illustrated.

Linker
19. travanj 2024 18:17