K1 i Boks

Whyte otkrio tko mu je vrlo vjerojatno idući protivnik, bivši svjetski prvak ga ne zanima

Dillian Whyte
 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Neporaženi Amerikanac Jermaine Franklin trebao bi se suprotstaviti velikoj britanskoj zvijezdi

Nakon što je 2021. godinu otvorio osvetivši težak poraz od Alexandra Povetkina, doslovno se prošetavši kroz odnedavno umirovljenog Rusa, Dillian Whyte (28-2, 19 KO) traži pravi put za nastavak karijere. On je svakako jedan od onih teškaša koji imaju reference za napad na neku od svjetskih titula, no jasno je kako to još neko vrijeme neće biti opcija. Tako je odlučio izgraditi svoje ime na američkom tlu.

Svoj drugi meč "preko bare" i prvi nakon 2017. godine Whyte namjerava odraditi krajem kolovoza, a sam je već otkrio kako su u tijeku pregovori s jednim određenim boksačem. To je Jermaine Franklin (20-0, 13 KO), američki boksač koji nije nastupio u listopada 2019. godine, kad je savladao Rydella Bookera. Ujedno je Booker, posljednji protivnik Filipa Hrgovića, nekako i najpoznatiji boksač kojeg je Franklin pobijedio. Zašto su se Eddie Hearn i Whyte odlučili za njega, teško je pretpostaviti.

Sve u svemu, neovisno o kvaliteti, Franklin nikako nije boksač pobjedom protiv koga bi Dillian mogao napraviti snažan efekt te je spomen njegovog imena izazvao čuđenje borilačkih medija i fanova. Posebno jer ga nema niti na jednoj rang ljestvici pa tako niti na onoj BoxReca, s koje je uklonjen zbog neaktivnosti.

S druge strane, meč protiv Whytea otvoreno traži Charles Martin (28-2-1, 25 KO). Bivši svjetski prvak nalazi se na tri od četiri ljestvice i trenutno je u nizu od tri pobjede. Osim toga je svakako veliko ime, iako ovaj 35-godišnjak ipak nije na razini kao prije pet godina, kad je svjetsku titulu osvojio, ali onda i brzo od Anthonyja Joshue izgubio.

Dilliana taj meč ni u kom slučaju ne zanima.

"Čini se kako se Charles Martin prihvatio nekih svojih starih trikova jer je toliko očajan za dobiti neki veliki honorar. Ništa što on govori me ne zabrinjava, niti najmanje. To su sve riječi deluzivne budale. On nije tip za kojeg ćeš se oduševiti ako saznaš da se želi boriti protiv tebe. On je tek beskorisna propalica", izjavio je Whyte u razgovoru za Sky Sports.

Martin se inače nije borio od veljače 2020. godine, kad je savladao Geralda Washingtona. BoxRec ga i dalje rangira vrlo visoko, kao 14. teškaša svijeta. Ipak, očito iz raznih razloga nedovoljno da bi Whyte prihvatio graditi ime u Americi preko njega.

Linker
19. svibanj 2024 18:49