K1 i Boks

Wilder se napokon osvrnuo na meč: ‘Dokazao sam da sam kralj ovog sporta, a fanovi su pobijedili‘

Deontay Wilder
 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Dočekali smo službeno obraćanje ‘Bronze Bombera‘ nakon završetka velike trilogije

Pet dana nakon što je u velikom meču protiv Tysona Furyja pokazao puno toga, ali i još jednom doživio poraz od svog najvećeg rivala, Deontay Wilder obratio se svijetu sadržajnom objavom na Instagramu. Ovih par dana šutnje možemo okarakterizirati kao dobru odluku, budući da je dozvolio da se slegnu dojmovi te da vođen pozitivnim emocijama može u javnost poslati prve riječi nakon fenomenalnog meča u kojem nikako nije razočarao.

"Vau, kakva paklena noć! Prije svega bih se želio zahvaliti Bogu što mi je dozvolio da svijetu poklonim drugu stranu sebe, onu koja je vođena strašću i ustrajnošću. Htio bih zahvaliti svom timu i fanovima jer su ostali uz mene kroz ovaj dugi proces. Lagao bih kad bih rekao da nisam razočaran ishodom, ali nakon što se osvrnem na svoj put, vidim da je ono što je Bog htio da osjetim svakako veće i sjajnije od onoga što sam ja očekivao da će se dogoditi. Nismo došli do pobjede, ali mudar čovjek je jednom rekao da su pobjede u lekcijama koje se dobiju. Nekad moraš izgubiti da bi zapravo dobio. Iako sam želio pobjedu, još više sam uživao u tome što su fanovi pobijedili. Nadam se da sam dokazao kako sam pravi ratnik i kako sam kralj ovog sporta. Nadam se da smo dokazali da se, koliko god te pogađali raznim stvarima, i dalje možeš ustati i ponovno boriti za ono u što vjeruješ. Na kraju, htio bih čestitati Tysonu Furyju na pobjedi i na velikim povijesnim sjećanjima koja će potrajati zauvijek", napisao je Wilder uz fotografiju na kojoj pozdravlja fanove.

Iz priloženog vidimo kako je ovo sve pažljivo osmišljeno da bi se ostavio što bolji dojam, posebno nakon što je Wilder nakon meča odbio Furyjev pozdrav te nakon što je njegov trener Malik Scott izjavio kako ni nakon meča nisu nestale negativne tenzije koje je prema svom protivniku osjećao. Ali, možda mu je uistinu samo trebalo par dana izvan svega, tijekom kojih je sigurno puno razmišljao te donio neke odluke s kojima ćemo u narednim tjednima vjerojatno biti upoznati.

Deontay je najavio kako će se sad odmoriti, ali iz njegovog tima su se pojavile neke informacije da bi u ožujku ili travnju mogao biti spreman ponovno ući u ring. Bit će to jedna nova priča u kojoj će Deontay ponešto morati ponovno izgraditi. Pozitivno za njega je svakako to što će nakon ovakvog meča interes za njegov novi nastup sigurno biti velik te da svakako postoji još puno toga što "Brončani bombarder" može ponuditi.

Linker
24. travanj 2024 18:38