Ostalo

Bellator 257: Nemkov i Anderson u polufinale turnira lakše od očekivanog

Vadim Nemkov
 screenshot (YouTube, Bellator)
Nova dva polufinalista Bellatorovog turnira poluteške kategorije su Vadim Nemkov i Corey Anderson

Vodeći se prvom međusobnom borbom Vadima Nemkova i Phila Davisa, u četvrtfinalu Bellatorovog turnira očekivalo se jedna neizvjesna borba, gdje bi mogle presuditi nijasne, ali i gdje bi kondicija te spremnost na pet rundi mogli biti presudan faktor. Umjesto toga, dobili smo borbu u kojoj je Nemkov podosta lako i uvjerljivo uzeo prve tri runde, da bi u preostale dvije morao tek paziti da ne bude završen.

Rus je uspio punih 15 minuta Davisa ostaviti na nogama, ubaciti ga u tempo borbe koji njemu odgovara i pametnim izborom udaraca napraviti dovoljno da ne bude nikakve sumnje kome runde trebaju pripasti. Davis se vratio u četvrtoj te je napokon jednu rundu on osvojio, a suci su mu dali i podosta izjednačenu petu. No, Davis je u posljednjih deset minuta znao da mu treba prekid, ali još jednom je potvrdio kako protiv imalo kvalitetnijih borac on sposobnost "finisha" nema. Tako Nemkovu ostaje titula, ali i mjesto u polufinalu, gdje ga čeka okršaj protiv pobjednika borbe Yoela Romera i Anthonyja Johnsona.

Drugi polufinalist je Corey Anderson, kojeg Dovletdzhan Yagshimuradov nije uspio ozbiljnije ugroziti. Strpljivo je bivši UFC-ov borac radio kroz prve dvije runde, čak spreman primiti neke ozbiljnije udarce iz kontre, da bi u trećoj dočekao svoju priliku. Srušio je borca iz Turkmenistana te krenuo raditi iz gornje pozicije. Uskoro je počeo pogađati udarce na koje njegov protivnik više nije imao odgovora i borba je bila gotova. Andersona u polufinalu čeka okršaj protiv Ryana Badera.

Veta Arteaga ponudila je puno više od Desiree Yanez te je zahvaljujući sjajnom snalaženju u borbi na nogama uzela pobjedu većinskom odlukom sudaca (28-28, 29-27, 29-27), dok je ono što najbolje radi još jednom prezentirao Paul Daley.

Daley je protiv Sabaha Homasija odradio borbu za publiku, budući da je Homasi prihvatio otvorenu borbu protiv opakog britanskog udarača. I bio je Homasi taj koji je prvi nanio veću štetu te je čak dva puta tijekom prve runde imao "Semtexa" u problemima. Ipak, ovaj je izdržao, a onda u drugoj rundi preuzeo stvar. Kad je Semtex ugrozio Homasija, ovom više nije bilo spasa te je nakon nešto manje od dvije minute druge runde došao prekid.

Najbolje trenutke možete pogledati u videu ispod teksta, a sve rezultate s priredbe ispod njega.

Bellator 257 - Rezultati

Vadim Nemkov (c) def. Phil Davis - jednoglasna sudačka odluka
Corey Anderson def. Dovletdzhan Yagshimuradov - TKO (R3 2:15)
Veta Arteaga def. Desiree Yanez - većinska sudačka odluka
Paul Daley def. Sabah Homasi - TKO (R2 1:44)

Julia Budd def. Dayana Silva - podijeljena sudačka odluka
Julius Anglickas def. Gregory Milliard - jednoglasna sudačka odluka
Steve Mowry def. Shaun Asher - TKO (R1 0:55)
Grachik Bozinyan def. Demarques Jackson - jednoglasna sudačka odluka
Raymond Daniels def. Peter Stanonik - jednoglasna sudačka odluka
Lance Gibson Jr. def. Marcus Surin - jednoglasna sudačka odluka
Karl Albrektsson def. Viktor Nemkov - jednoglasna sudačka odluka
Mads Burnell def. Saul Rogers- SUB (R2 4:08)
Jay-Jay Wilson def. Pedro Carvalho - TKO (R2 0:53)

Linker
19. travanj 2024 17:32