Ostalo

Bellator 272: Pettis sjajnim potezom uspavao Horiguchija, Spike Carlyle pružio nevjerojatan preokret

Sergio Pettis vs. Kyoji Horiguchi

 Twitter (bellator)

Vrlo zanimljivu priredbu organizirao Bellator. Mohegan Sun Arena u Connecticutu ugostila je sinoćnji Bellator 272 event. Program su predvodili bivši UFC-ovi borci, Sergio Pettis (22-5-0) i Kyoji Horiguchi (29-4-0), a ujedno se radilo o meču za prvaka bantam kategorije. Slavio je Sergio Pettis nokautom, drugom polovicom četvrte runde.

Spektakularan je potez kojim je Pettis došao do pobjede. Naime, Bellatorov prvak bantam kategorije, naslov je obranio kružnim udarcem šakom (spinning backfist). Još je zanimljivija činjenica da je Pettis do pobjede došao nakon što sve dotadašnje runde izgubio.

Djelovalo je kao da Japanac Horiguchi već u prvom meču nakon potpisa ugovora za Bellator, kroči ka osvajanju pojasa. Kyoji Horiguchi dugi niz godina, na glasu je kao ponajbolji borac svijeta kad su niže kategorije u pitanju. Većina borbe otišla je u njegovu korist, no ono ishod je otišao na stranu Pettisa, a to je ono najvažnije. Velikim dijelom borbe gledali smo sličnu priču. Horiguchi bi u svakoj rundi došao do rušenja, dok bi u stojci gledali zanimljivo tehničko nadmudrivanje. Često Pettis nije imao odgovora na hrvanje Japanca, no Horiguchi nije dovodio Pettisa u pretjerano veliku opasnost u parteru.

Četvrta runda dobrim dijelom tekla je kao i prethodne tri. Međutim, Sergio promašuje jedan high kick, no iskorištava zamah i sjajnim kružnim udarcem šakom šalje Horiguchija na spavanje te preokreće meč. Četvrta je to pobjeda u jednako toliko Bellator nastupa za mlađeg brata Anthonyja Pettisa. Dodamo li i jednu iz UFC-a, Sergio Pettis trenutno je u nizu od pet pobjeda i proživljava najbolje dane svoje karijere.

Kyoji Horiguchi s druge strane na neki način u blagoj je silaznoj putanji. Japanac je u periodu od 2015. do 2019. godine zaredao 13 pobjeda, no u posljednja tri meča, dvaput je poražen. Ipak, Kyoji je dobro izgledao velikim dijelom meča i zasigurno će igrati važnu ulogu u Bellatorovoj bantam kategoriji.

U sunaslovnoj borbi večeri, obračunali su se borci perolake kategorije. Jeremy Kennedy (17-3-0, 1 NC) jednoglasnom sudačkom odlukom savladao je Emmanuela Sancheza (20-7-0), nekadašnjeg izazivača za pojas u Bellatorovoj perolakoj kategoriji. Sve tri runde Kennedy je osvojio, na sve tri sudačke kartice i time se vratio na pobjedničke staze nakon poraza od Adama Boricsa. Sanchez je s druge strane doživio treći poraz zaredom.

Ipak, jedna od najzanimljivijih borbi večeri, viđena je pri početku eventa. Bivši UFC-ovci Spike Carlyle i Dan Moret obračunali su se u catchweightu do 160 ‘‘pounda‘‘. Carlyle je meč prihvatio tjedan dana prije, uskočivši kao zamjena za Ricarda Seixasa. Gubio je Spike uvjerljivo nakon prve dvije runde, a djelovalo je kao da će Moret svojim hrvanjem osigurati i treću rundu. Gomilu štete pretrpio je Carlyle u dotadašnjem tijeku meča i nekoliko puta bio je blizu poraza. Međutim, sredinom posljednje runde, tokom jedne hrvačke razmjene, Carlyle uspijeva doći do leđa svog protivnika, a ubrzo nakon toga zaključao je gušenje (RNC). Dan Moret nije htio tapkati, no zaspao je i na taj način potpisao je kapitulaciju. Uistinu sjajan meč i jedan od največih preokreta u 2021. godini.

Kompletne rezultate sinoćnje Bellatorove priredbe, pročitajte pri dnu teksta.

Bellator 272 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Sergio Pettis def. Kyoji Horiguchi via KO (spinning back fist) - R4, 03:24

Jeremy Kennedy def. Emmanuel Sanchez via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Josh Hill def. Jared Scoggins via KO - R2, 00:56

Johnny Eblen def. Collin Huckbody via TKO - R1, 01:11

Preliminarni dio priredbe:

Alexander Shabliy def. Bobby King via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Kai Kamaka III def. John de Jesus via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Levan Chokheli def. Vinicius de Jesus via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 30-27, 30-27)

Justin Montalvo def. Jacob Bohn via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-27, 29-28, 29-28)

Mike Hamel def. Killys Mota via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 30-27

Spike Carlyle def. Dan Moret via submission (RNC) - R3, 02:58

Kyle Crutchmer def. Oliver Enkamp via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
25. travanj 2024 06:11