Ostalo

Bellator traži privremenog teškaškog prvaka: Bivši UFC borac protiv Fedorovog učenika!

Valentin Moldavsky
 Screenshot (YouTube, Bellator)
Konačno znamo kako će se razvijati neke bitne stvari u Bellatorovoj ‘kraljevskoj‘ kategoriji

S ozbirom na to da aktualni prvak Ryan Bader trenutno sudjeluje u poluteškaškom turniru, Scott Coker i društvo odlučili su se po prvi puta u povijesti Bellatora organizirati meč za privremenog prvaka u teškoj kategoriji.

Već se zna i između koga će se tražiti vlasnik nove titule. Timothy Johnson (15-6) i Valentin Moldavsky (10-1), teškaši su koji će se obračunati 25. lipnja u Uncasvilleu gdje se tog dana održava Bellator 261.

Uspješniji iz navedenog susreta postat će ujedno i obvezni izazivač za Badera, a ostane li Ryan u poluteškoj, netko od Johnsona i Moldavskog bit će promoviran u prvaka.

Timothy je trenutnu na nizu od tri pobjede. Nakon što je u veljači 2020. svladao Tyrella Fortunea, 36-godišnji Amerikanac tehničkim je nokautom zaustavio Matta Mitrionea, a potom i podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Cheicka Konga. Riječ je, podsjetimo, o borcu koji je 2016. godine na UFC-ovom zagrebačkom eventu svladao Marcina Tyburu.

Rus Moldavsky sedam je godina mlađi od svog suparnika i u dosadašnjoj karijeri ima 10 pobjeda i samo jedan poraz podijeljenom sudačkom odlukom (vs. Amir Aliakbari). Učenika velikog Fedora Emelianenka posljednji smo put gledali u kolovozu prošle godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv veterana Roya Nelsona te tom prigodom upisao petu uzastopnu pobjedu.

Linker
20. travanj 2024 13:34