Ostalo

Bellator ugovorio sjajnu borbu za pojas u perolakoj kategoriji

Patricio Freire i A.J. McKee
 Instagram (bellator)
Zadnjeg dana u sedmom mjesecu ove godine čeka nas fantastičan meč za Bellatorov pojas

Aktualni prvak perolake kategorije Patricio Freire (32-4) pojas će braniti protiv neporaženog A.J. McKeeja (17-0). Borba će se održati 31. srpnja u Los Angelesu na Bellator 263 priredbi. Borba već sada nosi epitet jedne od najvećih u povijesti promocije, a Bellator je potvrdio ovu vijest na svom Twitter profilu. Ujedno se radi i o finalu Bellatorova Grand Prix turnira u perolakoj kategoriji. Pobjednik će osvojiti nagradu od milijun američkih dolara.

Patricio Freire ikona je Bellatora, a pojas perolake kategorije drži od 2017. godine, no pojas je držao i nekoliko godina prije. Naime, Brazilac je u Bellatoru debitirao još 2010. godine, a prvi puta osvaja pojas 2014. godine pobjedom protiv tadašnjeg prvaka Pata Currana. Pojas je obranio dva puta dok je treća obrana bila nesretna. Daniel Strauss pobijedio je jednoglasnom sudačkom odlukom. Patricio je pojas vratio godinu i pol nakon tog poraza te ga drži sve do danas. Čak pet puta je branio pojas nakon što ga je drugi puta osvojio, a u međuvremenu je osvojio i pojas lake kategorije nokautiravši Michaela Chandlera u prvoj rundi Bellator 221 priredbe. Trenutno je u nizu od sedam pobjeda, a posljednji poraz doživio je 2016. godine kada je slomio nogu u obračunu s Bensonom Hendersonom. Freire je tokom turnira redom pobjeđivao Juana Archuletu, Pedra Carvalha te Emmanuela Sancheza. Iako su mu tek 33 godine, radi se o istinskom veteranu ovoga sporta.

A.J. McKee s druge strane vjerojatno je najdostojniji protivnik kojega je aktualni prvak mogao dobiti. 26-godišnjak iz Kalifornije debitirao je u Bellatoru još 2015. godine, a samo tri dana ranije navršio je 20 godina. Svih 17 profesionalnih borbi odradio je pod okriljem Bellatora, no ovo će mu biti prva prilika za osvajanje pojasa. Do finala Bellatorova Grand Prix turnira došao je pobjedivši Georgija Karakhanyana, Dereka Camposa te Darriona Caldwell. Samo je Derek Campos izašao iz prve runde te je završen polugom na ruci početkom treće runde. Darrion Caldwell i Giorgi Karakhanyan zajedno su izdržali 79 sekundi. ''Neck crank'' kojim je McKee završio Caldwella brojni renomirani MMA portali (MMAjunkie, Sherdog, MMA Fighting...) proglasili su submissionom godine.

Nakon uvida u njihove uspjehe i rezime, nije se teško složiti kako se uistinu radi o jednoj od najvećih borbi u povijesti Bellatora. Freire bi pobjedom samo dodatno učvrstio svoj legendarni status dok bi A.J. McKee eventualnom pobjedom imao čvrst argument kako se radi o možda najboljem borcu perolake kategorije izvan UFC-a.

Linker
06. svibanj 2024 19:43