Ostalo

Bojan Veličković nije uspio: David Kozma ponovno je obranio svoj pojas

Bojan Veličković

 Screenshot (youtube, Oktagon)
David Kozma pokazao se kvalitetnijim borcem u sinoćnjem nastupu protiv Veličkovića

Nažalost, ponajbolji srpski MMA borac Bojan Veličkovič (20-11-2) nije uspio doći do još jednog pojasa u svojoj karijeri. ''Serbian Steel'' borio se za OKTAGON-ov pojas u velter kategoriji, no aktualni prvak David Kozma (29-11-0) došao je do svoje četvrte obrane naslova.

29-godišnji česki borac završio je Veličkovića tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Borac nadimka ''Pink Panther'' kontrolirao je i dominirao gotovo cijelom borbom i zasluženo je pobijedio. Nastup protiv Veličkovića bio je jubilarni 40. profesionalni MMA nastup za Kozmu, a tek mu je 29 godina. Sjajnim nastupima u OKTAGON-u, Kozma se etablira kao jedan od boljih europskih velteraša izvan UFC-a.

Bojan Veličković nažalost nije okrunio jako dobru 2021. godinu. Srpski borac ove godine debitirao je u češko-slovačkoj promociji te je ekspresno upisao dvije pobjede. Trebao se Veličković danas boriti protiv Mađara Kertesza (11-3-0), no igrom slučaja, Bojan je završio u meču za pojas. Naime, Ivan Buchinger trebao se boriti protiv Kozme, no meč je otkazao zbog ozljede. Kako je Veličkoviću protivnik također otkazao nastup, organizatori su uparili Bojana i Kozmu. Ipak, Kozma se sinoć pokazao nepremostivom preprekom za Bojana. Srpski borac povratak pobjedama tražit će naredne godine, a ne treba previše očajavati, jer jako dobro kotira u ovoj promociji. Uoči meča s Kozmom, Bojan je okupirao treće mjesto u poretku OKTAGON-ovih izazivača u velter kategoriji.

Linker
21. travanj 2024 21:52