Ostalo

Claressa Shields ozbiljno testirana u MMA debiju: Izdržala opak nalet pa slavila tehničkim nokautom

Claressa Shields
 screenshot (YouTube, PFL)
Održana je četvrtka ovosezonska priredba Professional Fighters Leaguea

Četvrta ovosezonska priredba PFL-a donijela je drugo kolo turnira lake i perolake kategorije te profesionalni MMA debi boksačke prvakinje i dvostruke zlatne olimpijke, Claresse Shields. Njena borba protiv Brittney Elkin ujedno je bila glavna borba na programu, a Shields je odmah u debiju bačena na ozbiljan test koji je uspjela položiti.

Elkin nije bila impresionirana time koga ima protiv sebe nego je odlučila iskoristiti priliku za što bolju vlastitu prezentaciju. U početku borbe dobro je držala Shields na distanci putem svojih udaraca nogama, a sredinom runde krenula je u rušenje koje je završila. Shields ipak dokazuje kako je naučila nešto o borbi u parteru pa se okreće i čak ona završava u dominantnoj poziciji. Ipak, do kraja runde Elkin još jednom okreće i uspijeva doći do "full mount" pozicije iz koje plasira opake udarce pokušavajući završiti borbu. Shield je izdržala, a onda je drugu rundu započela opreznije. Krenula je birati udarce što je izgledalo sve bolje, budući da je uspjela u prvi plan staviti svoj superiorni boks. Ipak, Elkin još jednom uspijeva rušiti i doći u dominantnu poziciju, da bi na kraju runde napala ruku, no bez uspjeha. Napala je Elkin rušenje i u trećoj rundi, no isto nije pripremljeno pa je to ispalo ključna greška. Shields je isto obranila "sprawlom", nakon čega je krenula pogađati teške udarce koji su Elkin doveli u teške probleme te na kraju i do prekida.

Claressa Shields bila je presretna ovom pobjedom, iako joj je borba trebala otvoriti oči oko toga da je još jako puno posla pred njom. Protiv sebe je imala borkinju profesionalnog omjera 3-6, koja je dobila možda i obje prve runde te je moguće da ju je tek srljanje koštalo pobjede. Njen drugi MMA nastup može se očekivati kasnije ove godine.

Što se tiče turnira, saznali smo tri polufinalista perolake i dva polufinalista lake kategorije. Razlog toga je prebacivanje borbe Anthonyja Pettisa protiv Rausha Manfija i Lancea Palmera protiv Movlida Khaybulaeva na šestu ovosezonsku priredbu, koja se održava 25. lipnja. Tek nakon toga znat ćemo sva četiri borca u obje kategorije.

Prvo mjesto na ljestvici nakon regularnog dijela natjecanja perolake kategorije izborio je Brendan Loughnane, koji je sudačkom odlukom savladao Tylera Diamonda, tako jednog od favorita eliminiravši iz turnira. Tamo mu se pridružio Chris Wade, kojeg je pobjeda protiv Armana Ospanova dovela do osam turnirskih bodova, dok je svoje mjesto osigurao i Bubba Jenkins, pobjedom nad Bobbyjem Moffetom. Četvrtu poziciju za sada s pet bodova drži Sheymon Moraes, koji će morati navijati za pobjedu Palmera prekidom u trećoj rundi ili sudačkom odlukom. Bilo koji drugi rezultat u polufinale odvodi dvostrukog pobjednika Palmera ili Khaybulaeva.

Nakon pobjede koju je ostvario protiv Anthonyja Pettisa, novom pobjedom je polufinale lake kategorije osigurao Clay Collard. Polufinalist je i Loik Radzhabov, nakon pobjede protiv Ahmeda Alieva za koju mu je trebao tek 27 sekundi. Treće mjesto za sada drži Manfio, koji za zadržavanje iste ne smije od Anthonyja Pettisa izgubiti prekidom. S druge strane, Pettisa bila kakav prekid odvodi u borbu za milijun dolara. Četvrto mjesto trenutno drži Alexander Martinez koji je podijeljenom odlukom savladao dvostrukog pobjednika Natana Schultea, tako ga trenutno ostavivši ispod crte. Budući da se čak šest boraca trenutno nalazi na tri boda, apsolutno nitko nije siguran i borba Pettisa protiv Manfia može donijeti razne ishode.

Linker
25. travanj 2024 05:40