Ostalo

Claressa Shields već za ovo ljeto dogovorila svoju drugu MMA borbu

Claressa Shileds vs. Britney Elkin
 ELSA/Getty images/Profimedia
Jedna od polufinalnih ovosezonskih PFL priredbi na svom će programu imati nastup Claresse Shields

Nakon što je već u svojoj prvoj MMA borbi pokazala puno toga dobrog, ali i isto tako uvjerila prije svega sebe samu kako još mora puno raditi da bi postala relevantna MMA borkinja, Claressa Shields nema namjeru odmarati. Dogovorila je svoj drugi nastup u slobodnoj borbi i to nakon što će se u potpunosti posvetiti pripremama za nju te staviti boks karijeru na kratku pauzu. Uostalom, u boksu je već porušila nekoliko rekorda i nijedna protivnica do sada nije joj uspjela kvalitetno parirati.

Kako su obavijestili svi relevantni borilački mediji, najbolja boksačica svijeta svoj će drugi MMA nastup imati na priredbi najavljenoj za 27. kolovoza. Riječ je o priredbi na kojoj će se održati polufinalne borbe turnira ženske perolake kategorije i muške teške kategorije. To znači kako bi se istoj priredbi gotovo sigurno trebala nastupiti Kayla Harrison, a svoje mjesto na istoj će ovog vikenda pokušati osigurati hrvatski teškaš Ante Delija.

Protivnica za Shields još uvijek nije poznata, no trebalo bi to biti dogovoreno unutar nekoliko dana. U svojoj prvoj MMA borbi, održanoj 10. lipnja, Claressa je savladala Brittney Elkin prekidom u trećoj rundi. Borbu je završila je jako lijep način, ali je isto tako pokazala kako je savladala neke parteraške tehnike, budući da se nekoliko puta prije toga uspjela izvući iz neugodnih pozicija. Iako je prema mišljenju većine izgubila prve dvije runde, uspjela se vratiti i završiti borbu, što je svakako za svaku pohvalu. Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da je protiv sebe imala ispodprosječnu borkinju (u borbu ušla s omjerom 3-6), koja je dokazala da Claressa treba još puno raditi.

Srećom po nju, teško je mogla naći bolju dvoranu i mentoricu nego što ima. Za drugu borbu ponovno će se pripremati u Jackson Winkeljohn dvorani, u društvu djevojke koja je također došla iz boksa i uspjela postati UFC prvakinja, Holly Holm.

Linker
17. svibanj 2024 20:09