Ostalo

Corey Anderson: ‘S dvije borbe u Bellatoru zaradio sam više nego u cijeloj UFC karijeri‘

Corey Anderson
 screenshot (YouTube, Bellator)
Poluteškaš tvrdi kako mu je UFC dao karijeru, ali da mu je Bellator dao život

Podosta prašine digao je Corey Anderson još proljetos, kad je počeo pričati o tome koliko u Bellatoru zarađuje više novaca nego dok je bio UFC-ov borac. Njegov prošlogodišnji prelazak u konkurenciju zapravo je mnoge iznenadio, budući da je Anderson bio visoko rangirani UFC borac te je i dalje imao važeći ugovor. No, uspio je s promocijom dogovoriti raniji raskid istog, sve s ciljem promjene poslodavca.

Danas je Anderson prezadovoljan. U Bellatoru je nastupio dva puta do sada. Prvi put u studenom prošle godine, kad je savladao Melvina Manhoefa, dok je drugi put to bilo u travnju ove godine, kad je u prvom krugu turnira poluteškaša bio bolji od Dovletdzhana Yagshimuradova. Te su borbe odrađene na priredbama nakon kojih Bellator nije imao dužnost javno objaviti iznos honorara pa ne znamo koliko je Corey za te nastupe dobio, no on tvrdi kako zarađuje neupitno najviše u svoj dosadašnjoj karijeri.

"Ovo kockanje, ovaj rizik mi se višestruko isplatio. Nakon druge borbe u Bellatoru napisao sam kako mi je UFC dao karijeru, ali da mi je Bellator dao život. Nakon prvog čeka koji je došao od Bellatora, moja supruga više nije trebala raditi, kupio sam joj novi automobil. Moja obitelj sad putuje sa mnom na priredbe, mogu odlaziti na putovanja i raditi zapravo što god želim jer sam u dvije borbe ovdje zaradio više nego u cijeloj UFC karijeri", tijekom gostovanja kod Ariela Helwanija rekao je Anderson, koji je član UFC-a postao 2014. godine, osvojivši The Ultimate Fighter te je u Octagonu odradio 15 borbi.

Prema podacima portala Sports Daily, Anderson je tijekom UFC karijere zaradio nešto ispod jednog milijuna dolara. Iz ovoga što navodi možemo pretpostaviti kako je jedan od plaćenijih UFC boraca, ali teško je doći do računice po kojoj bi za jednu borbu uzeo pola milijuna dolara. Naime, od onoga što možemo izvući iz javno objavljenih honorara, A.J. McKee za svoju je posljednju borbu uzeo milijun dolara, ali tu je uključena i nagrada za osvajanje turnira perolake kategorije. To je za sada najveći zabilježeni honorar nekog borca u Bellatoru. Na internetu možemo pronaći podatka kako je Juan Archuleta za borbu protiv Sergija Pettisa uzeo 250 tisuća dolara, dok je Pettis uzeo sto tisuća. Patricio Freire za poraz od McKeeja uzeo je 250 tisuća, dok bi u slučaju pobjede njemu pripao milijun, a prošlog mjeseca pratili smo debi Yoela Romera, kojem je pripalo 150 tisuća. Čovjeku koji ga je pobijedio, Philu Davisu, pripalo je sto tisuća dolara. Naravno, nikako ne smijemo izostaviti činjenicu da Bellatorovi borci imaju pravo sami si dogovoriti neograničeni broj sponzora pa i iz tog izvora dolazi jedan dio prihoda.

Novi veliki Bellatorov ček Anderson bi trebao uprihoditi nakon što ovog vikenda na Bellator 268 priredbi odradi polufinale turnira poluteške kategorije. U njemu ga čeka borba protiv Ryana Badera.

Linker
23. travanj 2024 09:08