Ostalo

Cro Cop biranim riječima Fedoru poželio sreću: ‘Zauvijek ćeš ostati ikona MMA sporta!‘

Mirko i Fedor

 Facebook, Mirko Cro Cop Filipovic
Kako je lijepo vidjeti poštovanje koje stara škola boraca ima međusobno, podsjetnik na neka prošla vremena

Veliki Fedor Emelianenko se noćas oprašta od profesionalnog natjecanja, a nakon 23 godine duge karijere napokon je odlučio rukavice objesiti o klin. U svojoj posljednjoj borbi će napasti titulu u teškoj kategoriji koju drži Ryan Bader, tako da nije izabrao lakši put nego se odlučio oprostiti protiv trenutno najboljeg teškaša u Bellatoru.

Ono što posebno veseli je vidjeti kako se borci stare škole međusobno poštuju. Danas se hrvatska legenda Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović obratila Fedoru na svojoj službenoj Facebook stranici, a poželio mu je sreću u noćašnjem nastupu biranim riječima:

‘‘Sutra rano ujutro sa borilačke scene nakon svoje posljednje borbe odlazi i posljednji PRIDE-ov velikan i prvak, Fedor Emelianenko! Za mene najveći i najkompletniji MMA borac svih vremena! Bilo je zadovoljstvo i privilegija dijeliti jednom ring sa njim kao i puno puta dijeliti svlačionicu u Saitama Areni. Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča za mene i mnoge druge ostaješ zauvijek ikona slobodne borbe i ‘GOAT‘. Sretno Fedore!‘‘, napisao je Mirko na svojoj Facebook stranici.

Mirko i Fedor se poznaju već godinama, a zajedno su nas držali budnima svojim borbama u PRIDE-u u rana nedjeljna jutra. Nekoć su bili najveća imena u MMA sportu i dani PRIDE-a su u posebnom sjećanju velikog broja MMA fanova.

Jednom su se Mirko i Fedor borili, a to je bilo na ljeto 2005. godine za PRIDE-ov pojas. Nakon tri vrhunske runde je sudačkom odlukom slavio Fedor, no borba je uistinu bila jako bliska. Svi smo se nadali da ćemo nekad gledati i revanš, no nažalost nikad nismo. Kako bilo, obojica su legende i ikone borilačkog sporta te jako veseli kad vidimo koliko je tu uzajamnog poštovanja.

Linker
08. travanj 2024 23:38