Ostalo

Fedor nakon mirovine ostaje u MMA sportu: ‘Nikad se ne bih mogao povući kao Khabib‘

Fedor Emelianenko

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Khabib se kompletno povukao iz sporta zbog obitelji, no Fedor je rekao da će uvijek biti prisutan jer mu je MMA sport u krvi

Krajem prošle godine Khabib Nurmagomedov je najavio kako se u potpunosti povlači iz MMA sporta, tako da se više neće baviti ni trenerskim poslom u kojem je bio uspješan nakon borilačke karijere. Isto tako neće biti u kutu Islamu Makhachevu idućega tjedna u borbi protiv Alexandera Volkanovskog, tako da je oko svoje odluke apsolutno ozbiljan.

Khabib se odlučio posvetiti obitelji jer je u proteklih nekoliko godina stalno na putu, tako da je odlučio provoditi više vremena s njima. Sinoć je Fedor na press konferenciji nakon službenog vaganja rekao kako se on nikad ne bi mogao na taj način u potpunosti povući iz omiljenog sporta:

‘‘Naravno, ja ću i dalje biti prisutan jer imam svoj tim. Ti ljudi su mi kao obitelj. Nije važno što će se dogoditi, ja ću uvijek biti uz njih. Ja ću pokušati napraviti najbolje što mogu od sebe, ovaj sport je moj cijeli život‘‘, rekao je Fedor na press konferenciji.

‘‘To je Khabibova odluka, to je njegov izbor. Mi provodimo jako puno vremena bez obitelji zbog ovog sporta, tako da jednostavno nekada morate popustiti. Pogotovo kad imate malu djecu koja vas čekaju. Bez obzira čime se bavio, ja ću uvijek ostati i dijeliti svoje iskustvo i znanje. Imat ću i ja druge hobije, no bez obzira što se događalo, uvijek ću biti uz svoj tim jer je ovaj sport u mojoj krvi‘‘, dodao je Fedor.

Legendarni Fedor se noćas oprašta od profesionalnog sporta, a u toj borbi napada pojas protiv prvaka teške kategorije Ryana Badera. Ukoliko uspije osvojiti pojas, bit će to ogromna čast za borca kojeg mnogi smatraju za jednog od najboljih ikada.

Linker
04. svibanj 2024 09:36