Ostalo

Fedor objasnio izbor protivnika: ‘JDS je imao ozbiljnu seriju poraza, Johnson je prikladnija opcija‘

Fedor Emelianenko
 TASS/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih teškaša ikad, ovog vikenda predvodit će Bellatorovu priredbu u Moskvi

Pomalo kao iznenađenje, u kolovozu je došla vijest kako će se Fedor Emelianenko boriti protiv Tima Johnsona. Brojna zvučnija imena bila su zainteresirana za meč protiv legendarnog Rusa. Javno su se nudili Alistair Overeem, Josh Barnett i Junior dos Santos između ostalih, no Fedor i Bellator na koncu su odabrali Timothyja Johnsona te će se dvojica boraca obračunati u subotu u Moskvi.

36-godišnji Johnson nije loš borac. Nekoć je nastupao u UFC-u te je pružio nekoliko dobrih nastupa, a pod okriljem Bellatora, bio je u nizu od tri pobjede sve do posljednjeg nastupa. Tada ga je savladao Fedorov učenik Valentin Moldavsky u borbi za privremenog prvaka teške kategorije. ''Last Emperor'' smatra kako je Johnson itekako adekvatan protivnik za njega.

''Tim Johnson imao je poprilično dobar niz pobjeda, što je očit dokaz da se radi o dobrom borcu. Boriti se s nekim tko je među predvodnicima kategorije uvijek je dobra prilika.'', započeo je Emelianenko na konferenciji za medije ususret Bellator 269 priredbi.

Junior dos Santos jedno vrijeme djelovao je kao najizglednija opcija. no Fedor smatra kako je Johnson trenutno kvalitetniji protivnik od bivšeg UFC-ova prvaka. Naime, Brazilac je u nizu od četiri poraza te je početkom trećeg mjeseca otpušten iz UFC-a.

''Za razliku od Tima Johnsona, dos Santos je imao ozbiljnu seriju poraza te je otpušten iz UFC-a. Zato mislim da to nije prikladnija i bolja borba u usporedi s ovom protiv Tima Johnsona. Ne moram niti spominjati kako su iz Bellatora ponudili hrpu opcija i Tim je bio očit izbor.'', dodao je Fedor.

45-godišnjem Emelianenku preostale su dvije borbe za odraditi prema ugovoru. Postoje određena nagađanja kako bi mu meč protiv Johnsona mogao biti zadnji unatoč ugovoru, no Rus zasad ne priča previše o umirovljenju.

''Plan za iduću borbu ovisi o planovima Bellatora, odnosno o njihovoj odluci. Ako se odluče održati priredbu an određenoj lokaciji, bit ću zainteresiran. Sport je sport i rezultat ove borbe neće promijeniti ili utjecati na moje mišljenje. Moji životni planovi se ne mijenjaju.'', objasnio je Fedor Emelianenko.

Linker
25. travanj 2024 08:00