Ostalo

Jedna od najopasnijih žena na svijetu vraća se MMA-u! Gabi Garcia službeno je ugovorila svoj sljedeći nastup

Gabi Garcia

 Instagram (gabi Garcia)
38-godišnja brazilska teškašica nije se borila od kraja 2018. godine

Gabi Garcia bez sumnje jedna je od najopasnijih žena na svijetu. Gorostasna Brazilka vlasnica je crnog pojasa u BJJ-u i judu, a iza sebe ima mnoštvo odličja na najjačim svjetskim BJJ turnirima.

Također, Garcia je odradila sedam profesionalnih MMA mečeva, šest puta je slavila, a jedan meč završen je ‘‘no contest‘‘ zbog uboda u oko svoje protivnice. Osim svih ovih borilačkih uspjeha, Garcia je zastrašujuća i zbog svoje fizičke građe.

187 centimetara visoka Brazilka teži preko 100 kilograma i jako teško, gotovo nemoguće je pronaći adekvatnu protivnicu za njene MMA nastupe. Garcia se nerijetko borila s protivnicima 20-ak kilograma lakšim od nje, a samo jedan njen meč izašao je iz prve runde. Anna Malyukova uspjela je ući u drugu rundu dvoboja s Garcijom, ali dalje nije mogla. Garcia je sredinom druge runde slavila ‘‘submissionom‘‘.

Sve svoje MMA nastupe Garcia je odradila pod okriljem Rizin organizacije, ali MMA borbu nije odradila od 12. mjeseca 2018. godine. Mučili su se Rizinovi ‘‘matchmakeri‘‘ s pronalaskom adekvatnih protivnica, Garcia je odrađivala ‘‘grappling‘‘ borbe, ali od devetog mjeseca 2022. godine, Garcia nije nastupala niti u ‘‘grappling‘‘ mečevima. Gotovo dvije godine Gabi se mučila s obiteljskim problemima i nasiljem.

Sredinom 2023. godine, Garcia se otvorila putem društvenih mreža i javno je optužila svog supruga za zlostavljanje. Brazilka je objavila dokaze fizičkog zlostavljanja, kao i dokaze o prijetnjama smrću. Naknadno je ipak uklonila taj materijal sa svojih računa na društvenim mrežama.

‘‘Došlo je vrijeme da budem hrabra i svima kažem zašto me nije bilo posljednje dvije godine. To su bile najgore godine mog života, ali krajem tjedna ću objaviti sve detalje. Nisam mislila da će se ovo ikada dogoditi, da netko može biti tako zao. To je kriminalac. Radi se o osobi koja je činila kriminalne radnje prije i nakon veze (braka) sa mnom. To je osoba koja ima novca, ali tražio je moje honorare, moju zaradu. Htio je uzeti i moju kuću. Čak se okoristio i prezimenom Garcia. Koristio je moje prezime. Žena koja se naziva ‘djetetom Božjim‘ i koja je došla na moje vjenčanje, još uvijek je njegova ljubavnica. On se ne želi razvesti sa mnom. Čak i nakon što mu je izdana zabrana prilaska, on nije stao. 19 slučajeva prevare zabilježeno je na mojim kreditnim karticama, a zatvoreni su mi računi u tri različite banke. Dolazila bih kući i ne bih imala vodu i struju. Uzeo je sav novac od moje zarade.‘‘, napisala je Garcia u jednom od svojih osvrta.

Profesionalni MMA borac Bruno Almeida njen je suprug i osoba koja je navodno zlostavljala Gabi Garciju, ali čini se kako su ti problemi iza Brazilke i ona je spremna za povratak MMA-u.

Naime, potvrđen je njen povratak u kavez, a Garcia će nastupiti 25. travnja (četvrti mjesec) na priredbi Centurion FC organizacije. Event će se održati u Sao Paulu, a Garciju čeka revanš s Barbarom Nepomuceno (0-1-0).

Nepomuceno je posljednja Garcijina protivnica, a njihov prvi meč nije dugo potrajao. Garcia je trebala dvije minute i 35 sekundi kako bi završila Barbaru ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Više od pet godina kasnije, Nepomuceno će dobiti priliku revanširati se Garciji.

Kickboks je matični sport Barbare Nepomuceno, a tijekom 2022. i 2023. godine, Nepomuceno je upisala ukupno dvije pobjede u dva kickboksačka nastupa. Trebat će joj jako dobra obrana od rušenja ako planira poraziti Gabi Garciju.

Njihov prvi meč možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
21. travanj 2024 07:02