Ostalo

KSW za sljedeću priredbu upario dva bivša Soldićeva protivnika

Krystian Kaszubowski
 Sebastian Rudnicki/KSW
Na KSW 59 priredbu pridodana je borba između Krystiana Kaszubowskog i Michala Pietrzaka

Dva u našoj regiji itekako poznata KSW borca odmjerit će snage na idućoj priredbi poljske promocije, s ciljem da pobjednik iste dođe bliže (novoj) prilici za napad na titulu KSW prvaka velter kategorije. Naime, Krystian Kaszubowski i Michal Pietrzak su dva bivša protivnika Roberta Soldića, koji nisu uspjeli savladati KSW-ovog prvaka te doći tim putem do pojasa u slučaju Kaszubowskog, odnosno pobjede karijere u slučaju Pietrzaka. No, obojica vjeruju u drugu priliku i nadaju se istu što prije izboriti.

Krystian Kaszubowski (9-1) u svibnju 2019. godine ušao je u borbu protiv Soldića kao veliki neporaženi poljski potencijal, ali u borilištu je izdržao samo 85 sekundi, prije nego je hladno nokautiran. Nakon toga se vratio s dvije pobjede, od kojih jednu jako dobro pamtimo. U Areni Zagreb savladao je Ivicu Truščeka, no nije impresionirao, posebno ako znamo da je "Terror" borbu prihvatio doslovno istog dana.

Pietrzak (9-4) je bio idući protivnik RoboCopa te je on pružio svakako jači otpor, no isto nije uspio parirati dovoljno dobro da bi ugrozio prvaka. Soldić je na priredbi u Londonu, održanoj u svibnju 2019., slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Nakon toga je Michal odradio jednu borbu, u srpnju prošle godine, kad je nokautirao Kamila Szymuszowskog.

KSW 59 priredba održava se 20. ožujka, a predvodi ju borba Mariusza Pudzianowskog i Ousmanea Dije, dok u sunaslovnoj borbi Antun Račić ima zadatak obraniti titulu prvaka bantam kategorije u revanšu protiv Sebastiana Przybysza. Za očekivati je kako će se u narednim danima objaviti i nastup Darka Stošića, čiju je akviziciju KSW ovih dana napokon službeno obznanio.

Linker
23. travanj 2024 08:58