Ostalo

Lyoto Machida pred Bellatorov turnir: ‘Ne razmišljam o mirovini, ispred sebe i dalje imam cilj‘

Lyoto Machida
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak u veliki turnir ulazi s ambicijama osvojiti ga

42 godine su Lyotu Machidi, no to mu nije predstavljalo problem oko ulaska u Bellatorov Grand Prix turnir poluteške kategorije. Zapravo, u njemu nije niti najstariji borac, budući da je tu još Yoel Romero. Dobio je čast turnir otvoriti, borbom protiv Ryana Badera, borca kojeg je prije devet godina savladao. Danas su okolnosti malo drugačije, iako Lyoto i dalje ne vidi kraj karijeri niti si dozvoljava o njemu razmišljati. To je više puta potvrdio pa tako i kroz najavu novog nastupa.

"Ne zaboravite da sam ja osoba koja uvijek živi trenutak. Uvijek se trudim misliti samo na sadašnjost i ne planirati budućnost prije nego odradim ono što trebam. I svaku minutu života živim na taj način. Zapravo je to vrlo težak posao, ne misliti na budućnost. U ovom trenutku je borba protiv Badera ono što je ispred mene. I zbog toga ne mogu govoriti o mirovini. Jedino znam kako bih volio da budućnost izgleda", rekao je Machida na službenoj konferenciji za medije pred Bellator 256 priredbu, nastavivši:

"Prije svega, volim se testirati. Otkako sam započeo karijeru tražio sam izazove. To je razlog zašto sam još uvijek ovdje. Volim isprobavati različite stvari. Ovaj turnir za mene je nešto novo i osjećam se kao da svaki dan odlazim na akademiju, još uvijek imam taj osjećaj. I dalje sam motiviran trenirati i putem treninga postići ono što planiram. Nema to nikakve veze s godinama ili fizičkom kondicijom. Nju možeš dobiti kroz trening, a motivacija se nalazi u umu. Nju možeš dobiti ako i dalje ispred sebe imaš neki cilj koji želiš ostvariti. Zato sam ja i dalje motiviran za ovo."

Lyotov stil borbe doveo je do toga da kroz karijeru nije primio puno štete pa i u ovom razdoblju još uvijek vjeruje da može nastupati na najvišoj razini. Posljednja dva poraza, od Gegarda Mousasija i Phila Davisa, doživio je podijeljenim sudačkim odlukama, koje su mogle otići i na njegovu stranu. Bellatoru je zapravo odluka hoće li ga uključiti u turnir bila neupitna, no on je skroman i zahvaljuje im što i dalje vjeruju u njega.

"Sviđa mi se ova prilika jer vjerujem da se u turniru nalaze samo najbolji poluteškaši svijeta. Zbog toga je to dobra prilika za odraditi posao na pravi način. Puno mi znači što su me uvrstili u njega. Nakon 20 godina karijere sjajno je imati priliku još jednom se motivirati. Zbog toga sam ovdje", zaključio je legendarni "Dragon", koji je itekako svjestan da bi mu svaka iduća borba mogla biti posljednja. No, da ne misli da turnir može osvojiti, u njega vjerojatno ne bi niti ulazio

Linker
19. travanj 2024 20:46