Ostalo

Michael Bisping otkrio koji borilački sport predstavlja najbolju bazu za MMA

Michael Bisping

 Instagram (michael Bisping)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije preferirao je borbu u stojci tokom svoje karijere

Jedna od čestih tema u MMA svijetu koja se proteže dugi niz godina, jeste po pitanju najdominatnije borilačke vještine za ovaj sport, odnosno, najbolje podloge. Dok se hrvanje nekako nametnulo kao najčešći odgovor, treba uzeti u obzir kako UFC trenutno nema puno hrvača koji drže pojaseve u svojim kategorijama.

Prvaci poput Kamarua Usmana, Aljamaina Sterlinga i Alexandera Volkanovskog imaju hrvačku podlogu iz mladih dana. Međutim, Israel Adesanyja i Francis Ngannou, borci su koji preferiraju stojku. Glover Teixeira i Charles Oliveira sjajni su parteraši, ali BJJ je njihov glavni forte. Brandon Moreno također nema hrvačku pozadinu iz mlađih dana. Dakle, može se zaključiti kako hrvači nisu dominantni kao u određenim fazama prijašnjih godina.

Umirovljeni engleski MMA borac te bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Michael Bisping putem svog Youtube kanala, osvrnuo se na ovu temu.

''Hrvanje je dobra podloga, jiu-jitsu također. Boks je dobar. Sve su podloge dobre, ali ako bih morao birati jednu, to bi bio BJJ (brazilski jiu-jitsu). Ili čak hrvanje. Ako se planirate baviti MMA-om, onda hrvanje ili BJJ. Iskreno, vjerojatno bih rekao hrvanje. Ako mozak usmjeravate tako da znate hrvati, onda možete dodavati i jiu-jitsu elemente. Ukoliko postanete dobrim hrvačem, možete postati i dobrim boksačem.'', objasnio je Bisping, član UFC-ove Kuće slavnih.

Inače, Michael se borilačkim sportovima upoznao preko jiu-jtsua, još kao osmogodišnjak. Kasnije je tek dodao elemente boksa, kickboxinga i karatea, no čak 18 od ukupno 30 svojih pobjeda, upisao je nokautom. Submissionom je slavio samo dvaput u svojoj karijeri.

Linker
23. travanj 2024 12:44